Powerbank opladenBen jij ook zo dol op Pokémon Go? Wij wel. Dankzij deze geweldige game krijg je niet alleen meer beweging maar ook gezonde buitenlucht omdat je vaak langere tijd buiten loopt terwijl je het spel speelt. Enorm frustrerend is het dan als je net lekker in het bos loopt en de accu van je telefoon leeg begint te raken. Dan kun je je telefoon met een powerbank opladen. Er zijn veel verschillende powerbanks, zoals de powerbank Action of de powerbank Hema.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank opladen

De Pokémon app is namelijk een zogenaamde energievreter. Als je het spel optimaal wilt spelen moet je voortdurend je camera gebruiken en kaarten van Google Maps downloaden. Dit kost je batterij heel veel stroom. Om verder te kunnen spelen moet je dan eerst naar huis om je telefoon op te laden via het stopcontact. Als je je speelplezier hier liever niet door laat bederven kun je er ook voor kiezen om een powerbank aan te schaffen. Dit is een soort mobiele oplader die je kunt gebruiken zonder stopcontact. Zo kun je altijd en overal je telefoon met behulp van een powerbank opladen.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Onderweg je smartphone met een powerbank opladen
Behalve voor het spelen van games zoals Pokémon Go kan een powerbank ook van pas komen als je veel reist. Als je onderweg bent of op vakantie heb je vaak geen stopcontact voor handen. Tegelijkertijd gebruik je je smartphone vaak heel intensief. Je wilt contact houden met je vrienden en gebruik blijven maken van internet om bijvoorbeeld je route te plannen. Omdat de accu van je telefoon dan wel snel leeg raakt is de powerbank je beste vriend.

Welke powerbank moet ik nemen?
Als je eenmaal hebt besloten dat je een powerbank aan wilt schaffen zal je een keuze moet maken. Dit is niet makkelijk omdat er ontzettend veel soorten powerbanks op de markt zijn. Hoe weet je nu welke geschikt is voor jou? Lees de onderstaande aandachtspunten goed door en je je slaagt gegarandeerd.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Capaciteit is bepalend voor de prijs
Als je in de winkel staat zie je al snel dat er flinke prijsverschillen zijn tussen powerbanks. Je zult misschien geneigd zijn om een goedkoop exemplaar aan te schaffen. Beter is het om eerst te bedenken waar je de powerbank voor denkt te gaan gebruiken. Als je bijvoorbeeld je telefoon op wilt laden moet je een powerbank kiezen die voldoende capaciteit heeft om dit te kunnen doen. Wil je hem één keer op kunnen laden? Dan kies je een powerbank die evenveel capaciteit heeft als de accu in je telefoon. Deze capaciteit drukken we uit in de meeteenheid mAh. Wil je je telefoon vaker met één volle powerbank opladen? Dan moet je een powerbank nemen met een hogere capaciteit. De prijs van de powerbank wordt echter hoger naarmate de capaciteit hoger is. Kijk dus eerst even goed op de verpakking van de powerbank of de capaciteit overeenkomt met jouw wensen.

Waar ga je de powerbank gebruiken?
Als je je smartphone met een powerbank wilt opladen heb je waarschijnlijk al een bepaalde situatie in gedachten. Afhankelijk daarvan kun je kiezen voor een bepaald formaat en gewicht. Als je Pokémon gaat jagen en onderweg wat extra stroom nodig hebt is het handig als je de powerbank in je broekzak kunt stoppen. Dan is het wel zo praktisch als het een klein en handzaam model is. Als je echter wilt gaan backpacken en elke kilo telt zal je waarschijnlijk liever een exemplaar hebben wat weinig weegt. Helaas geldt wel dat hoe lichter en kleiner het formaat, hoe minder de capaciteit.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Kwaliteit van de behuizing
Goedkopere powerbanks zijn vaker gemaakt van minder duurzamere materialen. Hierdoor is de behuizing vaak minder goed afgewerkt en kwetsbaar. Als je je powerbank altijd bij je wilt hebben kan dit problematisch zijn. In je zak of tas moet je powerbank nu eenmaal wat klappen op kunnen vangen en niet bij het minste of geringste kapot gaan. Als je langer van je powerbank wilt genieten kun je daarom beter niet het goedkoopste model nemen.

De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit
Zoals inmiddels wel duidelijk zal zijn is een goedkope powerbank niet altijd de juiste keuze. De kwaliteit van een goedkope powerbank valt vaak tegen en de levensduur is beperkt. Behalve kwaliteit is ook capaciteit een prijsbepalende factor. Als je een voldoende vermogen wilt ben je al gauw wat meer geld kwijt. En omdat je geen groot en zwaar blok mee wilt slepen kun je ook weer geen powerbank kopen die teveel vermogen heeft. De beste oplossing is daarom de gulden middenweg. Kies een powerbank die kwalitatief in orde is. Let er op dat hij genoeg vermogen heeft maar heeft maar toch compact is qua formaat. Dit zal uiteindelijk neerkomen op een powerbank die wellicht niet de goedkoopste is, maar ook zeker niet de duurste.