Powerbank op zonne-energie

Powerbank op zonne-energie

In deze tijd waarin we bijna afhankelijk zijn geworden van onze smartphones raken powerbanks steeds meer ingeburgerd. Iedereen die zijn smartphone intensief gebruikt weet immers hoe snel de accu’s leegraken. Vaak haal je het einde van de dag niet eens zonder de smartphone tussentijds nog een keer op te laden. Dat is geen probleem als je een oplader bij je hebt en er een stopcontact in de buurt is. Maar als dit niet het geval is ben je blij dat je een powerbank in je tas hebt zodat je je smartphone even op kunt laden. Nu is er ook de Powerbank op zonne-energie.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank op zonne-energie

Duurzame en schone stroom

Als duurzaam leven belangrijk voor je is kun je echter ook kiezen voor een powerbank op zonne-energie. Zo’n powerbank hoef je niet op te laden in het stopcontact, hiermee bespaar je flink op je stroom. Dit is niet alleen goed voor het milieu, je merkt het ook in je portemonnee. Bovendien is er nog een ander voordeel, je bent helemaal niet meer afhankelijk van een stopcontact. Dit geeft jou als smartphone gebruiker de ultieme vrijheid. Niet alleen thuis, maar ook onderweg of op vakantie.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt een powerbank op zonne-energie?

Een powerbank op zonne-energie is eigenlijk hetzelfde als een gewone powerbank. Je kunt ze kopen in verschillende capaciteiten, soorten en maten. De powerbank op zonne-energie onderscheidt zich echter van gewone powerbanks door het feit dat je hem niet oplaadt via een stopcontact maar met zonlicht. Dit zonlicht vangt de powerbank op door middel van een klein zonnepaneeltje. Als je de powerbank op wilt laden moet je hem tussen negen uur ’s ochtends en drie uur ’s middags in de zon leggen. Daglicht is niet voldoende, er moet echt contact gemaakt worden met direct zonlicht. Ideaal als je geniet van een zomerse vakantie aan de Spaanse stranden of een zonnig meerdaags festival. Je hebt geen stopcontact nodig want je hebt onbeperkt toegang tot jouw bron van energie: de zon. Zo kun je je smartphone altijd en overal opladen en in contact blijven met het thuisfront en je mooiste vakantiefoto’s delen op Facebook.

Past een powerbank op zonne-energie bij mij?

Of een powerbank op zonne-energie geschikt is voor jou hangt af van de eisen die je aan je de oplader stelt. Je hebt natuurlijk mooi weer nodig, anders kun je de oplader niet gebruiken. Maar ook als er zonlicht is kun je de powerbank maar een paar uur per dag opladen. Ook moet je een geschikte plek voor handen hebben waar de powerbank het zonlicht op kan vangen. Omdat het paneeltje maar klein is zal het laden bovendien ook minder snel gaan dan wanneer je een gewone powerbank via het stopcontact van stroom voorziet. Als je hier geen moeite mee hebt en graag milieubewust leeft is een powerbank op zonne-energie een prima keus.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank op zonne-energie

Als modern individu moet je er niet aan denken: Een leven zonder je smartphone, iPad of tablad waarmee je online kunt zijn en de wereld aan je voeten ligt. We willen ieder moment van de dag gebruik maken van wat het world wide web te bieden heeft. We willen rondsurfen, foto’s plaatsen, foto’s bekijken, commentaar erop geven. We willen Facebook, Twitter en Instagram, we willen spelletjes spelen en nog veel meer.

Daarnaast wil je elke minuut van de dag je partner een update van de boodschappenlijst kunnen sturen, je beste vriend of vriendin vertellen over je laatste date of je moeder vragen wanneer het eten klaar is. En alsof dat nog niet alles, kun je tegenwoordig gewoon Netflixen op je tablet. Op iedere plek waar jij dat maar wil. We laten onze mobiele devices hard werken waardoor die apparaten enorm veel energie gebruiken. In zo’n geval kan je wel een powerbank op zonne-energie gebruiken, we vertellen je er graag meer over.

Een lege accu

Omdat we onze elektronica zoals een tablet of telefoontoestel zo vaak gebruiken, verbruikt jouw mobiele apparaat veel stroom. Zeker wanneer je applicaties op je telefoon hebt geïnstalleerd die veel van je batterij vergen, je foto’s maakt met de flitser aan, of veel filmpjes bekijkt. De batterij van jouw toestel raakt dan heel snel leeg. Toen je je telefoon of tablet net had gekocht ging het allemaal nog wel goed. Zonder dat je tussendoor je apparatuur moest bijladen kwam jij je dag wel door. Wanneer jij je toestel echter steeds vaker gebruikt zal je ontdekken dat je niet zonder je oplader kan om je telefoon of tablet te kunnen opladen. Maar wat als je geen stopcontact tegenkomt omdat je onderweg bent of je bevindt je op een festival? Dan zal er niets anders opzitten dan dat je de helderheid van je scherm aanpast waardoor je nauwelijks nog wat kan zien. Je moet gaan woekeren met dat laatste beetje energie op je toestel om de batterij te sparen. Eigenlijk is je toestel dan alleen nog geschikt voor noodgevallen. Weg is alle comfort.

Uiteindelijk gaat je telefoon vanzelf uit. Je bent niet meer in staat om je vrienden nog terug te vinden op dat festival terrein waar jullie naar toe gingen om te feesten, en nu is het maar te hopen dat je elkaar bij toeval tegen het lijf loopt. Dat is natuurlijk enorm vervelend en het verziekt de feestelijke sfeer. Het was dan ook hoognodig dat er een oplossing kwam voor dit probleem, en zo werd de Powerbank ontworpen.

Wat is een Powerbank op zonne-energie?

Een powerbank is een kleine soort accu die jij van tevoren kan opladen via een usb kabel. Eenmaal opgeladen kan jij deze accu gebruiken om jouw toestel wel tot vijf keer per dag op te laden. Jij zit dus nooit meer met een lege batterij. Voor de mensen die veel buiten zijn, hebben we de Powerbank op zonne energie. Dit toestel heeft geen stopcontact nodig om op te laden; je kunt het zelfs opladen terwijl je buiten zit. Ideaal voor bij de picknick of op een festival. Een powerbank op zonne energie is er in diverse prijscategorieën, maar een iets duurdere variant is vaak een betere aanschaf omdat deze meer capaciteit heeft. Je kunt je telefoon dus vaker opladen aan zo’n powerbank van hogere kwaliteit.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com