Powerbank MediaMarkt

Powerbanks zijn bij MediaMarkt vaak heel goedkoop

Iedereen die een laptop, iPad of smartphone gebruikt loopt regelmatig tegen hetzelfde probleem aan: de batterij van je apparaat loopt snel leeg. Heel vervelend als je onderweg in de trein graag op je laptop werkt en al helemaal voor je tablet en smartphone. Deze gebruik je immers de hele dag bij alles wat je doet. Je wilt je e-mail kunnen checken, je Facebookpagina in de gaten houden en kunnen appen met al je vrienden en familie. Dan is het enorm vervelend als je halverwege de dag angstig moet toezien hoe de status van je batterij het nulpunt begint te naderen. Zeker als je nog wel een paar uur door moet. Dan wil je niets liever dan een stopcontact om je device snel weer op te laden. Helaas heb je deze niet altijd binnen handbereik. En al helemaal als je onderweg bent met het openbaar vervoer of in een vergadering zit. Dan is de Powerbank MediaMarkt een uitkomst.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank MediaMarkt

Wat is een powerbank?
Een powerbank is een mobiele oplader voor je smartphone, tablet en nog veel meer andere apparaten. De powerbank kun je opladen in het stopcontact tot het lampje gaat branden. Dan koppel je hem los en kun je hem, dankzij het handige formaat, zo in je tas stoppen. Als je dan halverwege de dag merkt dat je device leeg begint te raken, sluit je hem via een USB-kabel aan op de powerbank. Binnen een mum van een tijd is je smartphone of andere device weer helemaal opgeladen en kun je er weer even tegen aan. Je hebt geen stopcontact meer nodig en je kunt dus altijd en overal opladen. Met een powerbank hoef je dan ook nooit meer bang te zijn dat je het einde van de dag niet haalt vanwege een lege accu.

Hoe kies je de juiste powerbank?
Omdat powerbanks te koop zijn in talloze soorten, maten en capaciteiten komt er heel wat kijken bij de aanschaf. Om je een eindje op weg te helpen geven wij je een aantal tips. Zo weet je zeker dat je in no time de juiste powerbank vindt voor jouw device.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Capaciteit Powerbank MediaMarkt
Elke powerbank heeft een bepaald vermogen, ook wel capaciteit genoemd. Deze capaciteit staat voor de hoeveelheid stroom die de accu verbruikt. We drukken deze hoeveelheid stroom uit in milliampère, afgekort als mAh. Ook de accu in jouw device heeft een bepaalde capaciteit. Als je een powerbank gaat kopen moet je daarom weten wat de capaciteit is van de accu in jouw eigen device. Stel dat jouw smartphone een accu heeft met een vermogen van 3000 mAh, dan wil je een powerbank die minstens dezelfde capaciteit heeft. Dan weet je zeker dat jij jouw telefoon, tablet of ander apparaat tenminste één keer volledig op kan laden met een ‘volle’ powerbank.

Als je de eerder genoemde smartphone met het accuvermogen van 3000 mAh meerdere malen op wilt laden met een powerbank zal je moeten kiezen voor een hoger vermogen zoals bijvoorbeeld 6000 mAh. Je kunt de smartphone dan tweemaal volledig opladen. En als je echt veel vermogen wilt kun je zelfs kiezen voor een powerbank van Mediamarkt met een capaciteit van wel 10.000 mAh. Kortom, welke powerbank je kiest hangt af van de capaciteit van jouw device én hoe vaak je het apparaat ermee op wilt laden.

Vele soorten, maten en functies
Powerbanks zijn verkrijgbaar in allerlei variaties. Van heel simpel tot zeer geavanceerd. Zo zijn er bijvoorbeeld exemplaren waarmee je draadloos op kunt laden. Dan hoef je niet meer met kabels te prutsen. Er zijn tegenwoordig zelfs powerbanks op zonne-energie. Dan heb je helemaal geen stopcontact meer nodig en kun je eigenlijk onbeperkt gebruik maken van je powerbank. Ideaal voor als je een lange reis maakt of geniet van een meerdaags festival.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Als dit je wat lijkt kun je kiezen voor een ‘Solar’, een powerbank Mediamarkt. En als je een fan bent van ‘fast charging’, kun je uiteraard kiezen voor een powerbank die deze functie heeft. Dan kun je jouw apparaat nog sneller opladen en ben je zo weer verbonden met de rest van de wereld. Een powerbank van Mediamarkt kan ook dan een goede keuze zijn, een flink aantal heeft namelijk deze optie.

Aansluiting en het merk van je apparaat
Bij de meeste powerbanks wordt standaard een micro-USB kabel meegeleverd. Er zijn echter apparaten die geen Micro USB-aansluiting hebben. Dit geldt bijvoorbeeld voor alle producten van Apple. Dan moet je dus een powerbank kiezen met een andere aansluiting, in het geval van Apple is dit de Lightning-variant.

Draagbaarheid
Je zult de powerbank meestal gebruiken als je onderweg bent. Dan is het handig als de powerbank niet teveel ruimte in neemt en zo min mogelijk weegt. Het nadeel hiervan is echter weer dat kleiner en lichter vaak ook minder mAh betekent. Je wit natuurlijk liever zoveel mogelijk capaciteit en een zo compact mogelijke powerbank. Dit is een vervelend dilemma. Het kan dan helpen om mee te laten wegen onder welke omstandigheden je hem wilt gebruiken. Als je gaat backpacken stel je bijvoorbeeld andere eisen dan wanneer je een powerbank nodig hebt tijdens de treinreis van huis naar je werk.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Prijsverschillen
De prijzen van powerbanks lopen nogal uiteen. Een belangrijke prijsbepalende factor is echter de capaciteit. Hoe hoger het vermogen van de powerbank, hoe hoger doorgaans de prijs. Koop er daarom één met de capaciteit die past bij jouw wensen maar koop niet onnodig een powerbank met veel teveel vermogen. De kans dat je die oplader binnen een korte termijn helemaal leeg kan laden met je device is klein. Dit is slecht voor de levensduur van de powerbank. Zo kun je al met al toch nog duurder uit zijn. Een powerbank Mediamarkt kan een goed compromis zijn tussen prijs en capaciteit. In het assortiment vindt je een uitgebreid aanbod van powerbanks in alle mogelijke variaties.