Powerbank mAh

De bekende powerbanks van “Tulip”

Wanneer je aan het zoeken bent voor een leuke powerbank voor het opladen van je mobiele apparaten wanneer je op vakantie of op een festival bent, kom je vaak een cijfer tegen gevolgd door de afkorting mAh (powerbank mAh). Dit geeft het vermogen van de powerbank weer. Maar wat is het nou eigenlijk en waarom is het belangrijk?

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Lees ook: Hoe veel mAh heb je nodig?

Waar staat mAh voor?

Allereerst staat mAh voor milliampère. Dat is een eenheid om elektrische stroom mee uit te drukken. Het getal voor deze afkorting staat dus voor het aantal milliampère dat een powerbank per uur kan verwerken. Simpel gezegd geeft dit getal aan hoe groot de capaciteit van de powerbank is en hoe groter dit getal, des te vaker kan je telefoon opgeladen worden.

Powerbank mAh

Om een gemiddelde smartphone een keer volledig op te kunnen laden heb je een powerbank nodig met ongeveer 2500mAh. De kleinste powerbanks hebben over het algemeen een capaciteit van ongeveer 2600mAh waardoor ook de goedkoopste modellen prima in staat zijn om je telefoon mee op te laden. Stel dat je echter in de zomer naar een 3-daags festival gaat waar je blijft kamperen. Dan is daar vaak geen stopcontact en als het er wel is staan er een paar duizend man te wachten op een stuk of zes stopcontacten.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Welke mAh moet ik kopen?

Dan is het fijn om een powerbank te hebben met een wat groter vermogen zodat je je telefoon vaker kunt opladen. Vanaf 10.000 mAh kun je een telefoon ongeveer 3 tot 4 keer opladen, met 20.000 mAh het dubbele aantal. Op vakantie nemen mensen vaak een laptop of tablet mee en aangezien dit grotere apparaten zijn heb je hiervoor ook een krachtigere powerbank nodig. Voor een tablet heb je minimaal 7500mAh nodig. Hoewel 12.000mAh wordt aangeraden en voor een laptop moet je denken aan een vermogen van ongeveer 15.000mAh.