Powerbank laptop aanschaffen? Laptops zijn praktisch Powerbank laptop
in gebruik en hebben een prettig formaat. Je kunt ze overal mee naar toe nemen en zijn dus ideaal om te gebruiken als je lang moet reizen van en naar je werk. Zo kun je die kostbare tijd toch nog nuttig besteden door op je laptop te werken. Als je veel gebruik maakt van je laptop zal je echter regelmatig last hebben van een lege accu. En dan kun je er alsnog geen gebruik van maken, heel irritant. Omdat je in het openbaar vervoer doorgaans geen stopcontact kunt gebruiken is een powerbank een heel vernuftige oplossing. Hiermee kun je je laptop altijd en overal opladen, ook als je geen toegang hebt tot een stroomnetwerk.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank laptop

Hoe gebruik je een powerbank (Powerbank laptop)? Een powerbank is een mobiele oplader waarmee je je laptop op kunt laden. Je kunt hem vooraf thuis opladen via het stopcontact. Als hij vol is koppel je hem los en neem je hem heel eenvoudig mee in je tas of broekzak. Dit kan dankzij het kleine en compacte formaat. Als je lekker aan het werk bent op je laptop en je ziet dat de accu leeg begint te raken pak je de powerbank erbij en sluit je deze via een USB-kabel aan op je laptop. Je laptop laadt dan weer op tot vol vermogen en je kunt er weer een tijdje tegenaan.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Kies een powerbank die geschikt is voor je laptop

Als je eenmaal hebt besloten dat je een powerbank wilt gaan kopen zul je moeten bepalen welke geschikt is voor jouw laptop. De meeste powerbanks worden gemaakt voor smartphones en tablets en hebben daarom vaak niet voldoende capaciteit om de accu van jouw laptop voldoende op te laden. Kies daarom een liever een speciale powerbank laptop. Deze powerbanks zijn gemaakt voor apparaten met zwaardere accu’s zoals bijvoorbeeld laptops. Ze hebben niet alleen een groter vermogen maar hebben ook andere aansluitingen die een meer wattage aan kunnen.

Maak je keuze op basis van capaciteit

Hoeveel capaciteit je nodig hebt kun je zien aan de accu die bij je laptop hoort. Als het goed is staat hierop vermeldt hoeveel capaciteit deze heeft, uitgedrukt in de meeteenheid milliampère oftewel mAh. Als je weet hoeveel capaciteit jouw eigen accu heeft ga je op zoek naar een powerbank laptop die minstens evenveel mAh heeft. Voor een laptop komt dit meestal neer op een powerbank met een minimaal vermogen van 12.500 mAh. Meer capaciteit is in dit geval alleen maar beter, dus neem het ruim. Zeker als je je laptop vaker op wilt kunnen laden met een volle powerbank. Dan kun je het beste een superkrachtige powerbank kopen met een mAh van bijvoorbeeld 50.000 mAh. Daar kun je de gemiddelde laptop ongeveer drie keer mee opladen. Dit is met name handig als je op reis bent en langere tijd geen toegang hebt tot een stopcontact. Dan kun je toch onbeperkt gebruik blijven maken van je laptop.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank voor laptopTegenwoordig hebben we smartphones met veel handige applicaties, we hebben tablets die ons voorzien van een groter scherm én allerlei applicaties. Je kunt er zelfs een toetsenbordje voor kopen en noem maar op. Maar wie toch echt iets gedaan moet hebben, kan niet zonder laptop. We kunnen er verslagen en complete boekwerken in typen. We kunnen alles wat ons lief is erop opslaan. We kunnen er spelletjes mee spelen, films mee kijken, we werken erop, we zijn ermee online. Hoe dan ook een laptop is voor veel mensen een apparaat dat je nodig hebt voor van alles en nog wat. Zowel voor werk als privé. Daarom is een Powerbank voor laptop niet zo’n slecht idee!

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank voor laptop

Een laptop heeft veel stroom nodig

Omdat een laptop zoveel kan, heeft deze ook een behoorlijke hoeveelheid energie nodig. De laptop heeft stroom nodig. Uiteraard hebben laptops een accu, maar vaak gaat deze maar een paar uur mee. Hoewel de capaciteit van de accu steeds verder omhoog wordt geschroefd, blijft dit een groot probleem bij een laptop. En iedere laptopgebruiker weet dat stopcontacten soms schaars zijn of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de treinen. Zeker wanneer je voor je werk stad en land af moet per trein en tijdens het reizen aan die Powerpoint presentatie wilt werken, dat ene verslag nog moet afschrijven, je mail nog even moet checken en die ene klant nog even moet mailen, is het heel vervelend als je zonder stroom en met een lege batterij komt te zitten. Je verliest er een hoop kostbare tijd mee en dat is gewoonweg zonde. Een oplossing hiervoor, is de powerbank.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een kleine variant van een accu, die je van tevoren via het stopcontact oplaadt, net zoals je laptop. Alleen is deze accu erop gemaakt dat wanneer jouw de accu van jouw laptop leeg dreigt te raken, je de laptop aan de powerbank kunt opladen zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Met een goede powerbank kun je de laptop zelfs meer dan eens opladen. Zo kun je overal, waar je maar komt, de laptop dus opladen.

Koop uitsluitend een powerbank voor de laptop

Er zijn veel verschillende soorten powerbanks in omloop. Sommigen zijn erg goedkoop, anderen iets duurder. Het verschil zit hem in de kwaliteit. Wanneer je een powerbank voor je laptop wilt aanschaffen, moet je goed opletten dat je er ook een koopt die hiervoor geschikt is. De meeste powerbanks hebben een USB-poort. Zo kan vrijwel ieder apparaat dus opgeladen worden, maar een laptop heeft weer een andere aansluiting nodig.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Het probleem met het opladen van een laptop is ook dat je een zwaardere accu nodig hebt, omdat een laptop veel meer stroom nodig heeft dan een kleine smartphone of tablet. De energie capaciteit wordt weergegeven in mAh. Dit staat voor milliampère per uur. Voor een smartphone is een powerbank van 10.000 mAh voldoende. Een tablet moet er toch wel een van 10.000 tot 15.000 hebben en een laptop moet meer dan 15.000 mAh op de powerbank hebben. Kijk hier dus goed naar wanneer je een powerbank voor je laptop aanschaft.