Powerbank iPhoneJe herkent het waarschijnlijk wel. Het is een uurtje of drie in de middag en je merkt tot je grote schrik dat de batterij van je telefoon leeg begint te raken. Je hebt je oplader wel bij je maar zonder stopcontact heb je hier helemaal niets aan. Je moet nog wel een paar uur met je telefoon doen, en je kunt beslist niet zonder. Een ontzettend vervelende situatie. Gelukkig is daar nu een ideale oplossing voor: de powerbank iPhone. Met een powerbank kun je voortaan ook zonder stopcontact overal en te allen tijde je telefoon opladen. Dat is tenminste één zorg minder.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank iPhone

Een powerbank is een mobiele oplader waarmee je je telefoon op kunt laden zonder dat je een stopcontact nodig hebt. Je kunt de oplader thuis heel eenvoudig opladen via het stopcontact. Als de powerbank opgeladen is neem je hem mee in je jaszak of je handtas. Als je merkt dat de batterij van bijvoorbeeld je iPhone leeg begint te raken sluit je hem met behulp van een Lightning kabel aan op je powerbank. Binnen no time is je telefoon opgeladen en kun je er weer uren tegenaan. De perfecte oplossing als je intensief gebruik maakt van je telefoon en vaak onderweg bent. Maar ook heel handig als je op vakantie gaat of op zakenreis.

Welke powerbank is geschikt voor de iPhone?

Als je een iPhone hebt en je denkt erover om een powerbank aan te schaffen moet je je eerst goed voorbereiden. Want hoe kies je nu eigenlijk een goede powerbank? En hoe weet je dat deze geschikt is voor jouw iPhone? Er zijn immers heel veel soorten op de markt en je wilt geen miskoop begaan. We zetten hieronder de belangrijkste adviezen op een rijtje.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

De juiste capaciteit voor de iPhone

De belangrijkste keuze die je moet maken is de capaciteit van je powerbank. Hiermee bedoelen we hoe vaak je met een volle powerbank jouw smartphone op kunt laden. Deze accucapaciteit drukken we uit in milliampère oftewel mAh. Het eerste wat je moet weten is het vermogen van de accu in je iPhone. Een iPhone 6 heeft bijvoorbeeld een vermogen van 1810 mAh. Als je hem dan één keer volledig op wilt laden heb je een powerbank nodig die minstens dit vermogen heeft. Waarschijnlijk wil je je telefoon vaker op kunnen laden met één volle powerbank. Bedenk dan hoe vaak. Als je je iPhone drie keer op wil kunnen laden kun je met behulp van een eenvoudig rekensommetje, drie maal 1810 mAh, uitrekenen hoeveel je nodig hebt. Het beste kun je dan kiezen voor een powerbank met een vermogen van grofweg 5500 mAh.

Gebruiksgemak

Omdat je meestal onderweg bent met je powerbank is het belangrijk dat deze comfortabel is in gebruik. Hij moet niet te groot zijn maar ook niet te zwaar. Als je langere tijd op reis gaat is het extra belangrijk dat de powerbank weinig ruimte inneemt. Als je een aantal dagen op een festival bent wil je juist dat de powerbank weinig weegt, je bent immers de hele dag op de been. Kortom, kies een powerbank die prettig is in gebruik en past bij jouw levensstijl.

Aansluiting

Omdat je een product van Apple hebt moet je ervoor zorgen dat de aansluiting van je powerbank geschikt is voor een iPhone. De meeste powerbanks hebben namelijk een universele Micro-USB aansluiting die niet past op je iPhone. Zoek er daarom één met een meegeleverde Lightning kabel of koop er zelf één.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

De perfecte balans tussen prijs en kwaliteit

Als je je eenmaal weet welke powerbanks voor jouw telefoon (Powerbank iPhone) in aanmerking komen wil je natuurlijk een prijsbewuste keuze maken. Maar wat betekent de prijs van een powerbank voor de kwaliteit? Over het algemeen geldt vaak dat je betaalt voor de capaciteit. Dus hoe hoger het vermogen van je powerbank, hoe hoger de prijs. Verder speelt ook afwerking een rol. Duurdere powerbanks zitten vaak beter in elkaar en kunnen tegen een stootje. De goedkoopste powerbank kan uiteindelijk een flinke miskoop zijn als je na een week al een nieuwe moet kopen. Zoek dus de juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Apple is ooit begonnen met het bouwen van computers, de zogenaamde Macintosh computers. De meest bekende ken je wellicht nog. Die computers met de gekleurde monitors. Toen al was te zien dat Apple zich ontwikkelde als een bedrijf dat anders was dan de grotere spelers als Microsoft. Door de jaren heen heeft het merk zich steeds verder ontwikkeld en is echt doorgebroken met de komst van de iPhone. Apple is handig in de markt van smartphones gedoken met een telefoon die vele verschillende services met elkaar verbind en zich richt op styling en gebruiksgemak. Tegenwoordig is er een enorm scala aan handige gadgets beschikbaar voor de iPhone, waaronder diverse powerbanks (Powerbank iPhone).

Batterij leeg? Geen probleem

Een powerbank kun je het beste zien als een externe en draadloze batterij voor je iPhone. Een bekend probleem met moderne smartphones is de duur van de batterij. Doordat het aantal functies op telefoons de afgelopen jaren enorm is toegenomen en mensen hun telefoon tegenwoordig ook als navigatiesysteem, spelcomputer en muziekspeler gebruiken is de batterij bij dit intensieve gebruik snel leeg. In de meeste gevallen kun je dan je telefoon eenvoudig aan de oplader leggen tot dat de batterij is opgeladen. Maar stel nou dat je op vakantie bent of op een festival waar je geen stopcontact hebt. Dan heb je wel een probleem. Met een powerbank heb je echter de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden. Zo kun je je telefoon makkelijk en waar je ook bent opladen en heb je langer plezier van je muziek en alle andere functies op je iPhone (Powerbank iPhone).

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbanks voor de iPhone

Voor de iPhone zijn er verschillende powerbanks op de markt. De prijzen hiervoor verschillen tussen de €25 en de €90, hoewel er ook modellen van boven de €100 verkrijgbaar zijn. Dit prijsverschil zit hem onder andere in de capaciteit van de powerbank. Een kleine powerbank is makkelijk mee te nemen en kan je telefoon vaak een keer helemaal opladen. Er zijn ook groter powerbanks die je telefoon wel 4 of 5 keer kunnen opladen. Deze powerbanks zijn vaak ook voor zien van meerdere poorten waardoor je meerdere telefoons met dezelfde powerbank kunt opladen. De meeste powerbanks zijn universeel en kun je makkelijk met je telefoon verbinden met de USB kabel die je bij de telefoon meegeleverd krijgt. Deze kabeltjes zijn ook voor weinig geld bijna overal verkrijgbaar. De powerbank zelf laad je ook eenvoudig op met een adapter alleen heb je daar dan wel een stopcontact voor nodig. Er zijn de laatste jaren echter ook modellen op de markt gekomen die op zonne-energie werken en die zichzelf dus draadloos op kunnen laden. Ook Apple heeft een aantal powerbanks op de markt gebracht en deze kenmerken zich, net als de andere producten van Apple door hun fraaie styling en functionaliteit. Veel powerbanks hebben namelijk ook voldoende capaciteit om je tablet op te laden.

Conclusie

Een powerbank iPhone is de ideale oplossing voor iedereen die intensief gebruik maakt van z’n telefoon maar niet altijd een stopcontact voor handen heeft. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en maten op de markt, maar laat je hierdoor niet uit het veld slaan. Zorg dat je weet welke capaciteit je nodig hebt en kies de juiste aansluiting. Neem een formaat wat handig is voor jou en kies niet meteen de goedkoopste powerbank voor je iPhone, want dan kun je nog wel eens bedrogen uitkomen.

Je kunt overigens ook een iPhone SE kopen, deze batterij gaat opvallend lang mee.