Powerbank HemaAls je jong bent is je smartphone onmisbaar en je gebruikt hem dan ook de hele dag door. Wekkers zijn verleden tijd, je zet gewoon je wekker op je telefoon. En zoek je de weg naar school of wil je weten of de trein vertraging heeft? Ook dan is je smartphone een absolute noodzaak. En natuurlijk wil je tijdens je tussenuren wat te doen hebben. Dan ben je blij dat je even je Facebookpagina kunt checken. Kortom: een smartphone is het ideale hulpmiddel in talloze situaties. Op deze pagina vertellen we je alles over de Powerbank Hema.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank Hema

Als je de hele dag onderweg bent en je telefoon zo intensief gebruikt herken je vast ook de frustratie als de batterij van je telefoon halverwege de dag leeg begint te raken. Je hebt nog wel een aantal uurtjes te gaan en je wilt je telefoon wel kunnen blijven gebruiken. Een stopcontact heb je alleen niet bij de hand dus wat nu? Dan heb je een powerbank nodig. Een powerbank is een externe mobiele oplader waarmee je je smartphone op kunt laden. Dankzij een powerbank hoef jij vanaf nu nooit meer zonder stroom te zitten en kun je jouw smartphone altijd en overal opladen. Zo hoef je je niet meer te beperken door de levensduur van je batterij en blijf je altijd in contact met de rest van de wereld.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt het?
Je vraagt je misschien af hoe een powerbank werkt. In de behuizing van de powerbank zitten Lithium-Ion cellen. Deze cellen werken net als een normale oplaadbare batterij. Door middel van een USB-aansluiting in de powerbank kun je de powerbank via het stopcontact opladen.

Wat kan ik nou precies met een powerbank?
Met een powerbank voorzie jij je smartphone van stroom. Door middel van een kabel verbindt je jouw telefoon met de powerbank. Zo laadt je jouw smartphone razendsnel op. Ideaal voor als je nog even onderweg bent en er geen stopcontact voor handen is. Maar ook de oplossing voor energieslurpende apps zoals Pokémon Go. Met een powerbank kun je je speeltijd namelijk flink verlengen. Bij de meeste powerbanks krijg je al een kabel meegeleverd. Als je een Apple device hebt zal je echter een Lightning kabel moeten hebben. In de meeste gevallen kun je dan gewoon het snoer gebruiken waarmee je normaal gesproken je telefoon oplaadt.

Aan welke eisen voldoet een goede powerbank?
Een powerbank moet uiteraard je device op kunnen laden. Er zijn echter meer eisen waaraan een goede powerbank moet voldoen. Deze eisen hebben vooral betrekking op de veiligheid van het apparaatje. Om het je gemakkelijk te maken hebben we hieronder de belangrijkste veiligheidseisen voor een powerbank vast op een rijtje gezet.

Veilig tegen kortsluiting
Een powerbank bevat lithium, een zeer brandgevaarlijke stof. Het is daarom belangrijk dat de powerbank een beschermingsmechanisme bevat. Dankzij zo’n mechanisme wordt bij kortsluiting automatisch de stroomvoorziening afgesloten. Wel zo veilig dus.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Vermindert het risico op overbelasting
Een goede powerbank heeft een systeem wat er voor zorgt dat de stroom afgesneden wordt als de powerbank volledig opgeladen is. Hiermee wordt voorkomen dat de powerbank overbelast raakt. Dit is beter voor je powerbank omdat overbelasting de levensduur behoorlijk kan beperken. Een goede bescherming tegen overbelasting zorgt er dus voor dat je langer plezier hebt van je aankoop.

Bescherming tegen oververhitting
Omdat een powerbank brandbare stoffen bevat is het belangrijk dat oververhitting en dus kortsluiting wordt voorkomen. Natuurlijk moet je er voor zorgen dat je de powerbank nooit aan hoge temperaturen of teveel zonlicht blootstelt maar een goede powerbank heeft een functie die je hier al een beetje bij kan helpen. En hoe kleiner het risico op oververhitting, hoe kleiner het risico op kortsluiting en brandgevaar.

Een afsluitfunctie
Een goede powerbank heeft een automatische afsluitfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat het opladen stopt zodra je telefoon of ander device volledig is opgeladen. Zo voorkom je dat je device oververhit raakt en zal er minder snel kortsluiting optreden. Of de Powerbank Hema dit heeft weten wij niet zeker.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe kies je jouw ideale powerbank?
Als je besluit om een powerbank te kopen is het belangrijk om te weten welk vermogen de powerbank moet hebben. Dit bepaal je op basis van de capaciteit van de accu in het device. Dit wordt uitgedrukt in milliampère, oftewel mAh. Om het juiste vermogen te kiezen moeten deze twee eenheden op z’n minst overeenkomen. Als de accu van je telefoon een capaciteit van 2000 mAh heeft, zal je powerbank dus in ieder geval hetzelfde vermogen moeten hebben om je telefoon eenmaal op te kunnen laden. Als je je telefoon vaker op wilt kunnen laden moet je een hoger vermogen kiezen. Je kunt dit vermogen heel gemakkelijk bepalen door het mAh van de powerbank te delen door het vermogen van de accu in je telefoon. Dan weet je hoe vaak je telefoon opgeladen kan worden met de powerbank van jouw keuze.

Draagbaarheid
De draagbaarheid van een powerbank is een belangrijke afweging bij je keuze. Powerbanks zijn er echtere in vele soorten en maten. Omdat je hem meestal gebruikt als je onderweg bent zal je er waarschijnlijk één willen die compact is en niet teveel weegt. Zoek er dus één waarvan het formaat jou bevalt.

Verhouding prijs/ kwaliteit
Powerbanks zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en kwaliteiten. Sommigen zijn heel goedkoop, maar vaak kun je hier niet zoveel mee. Vaak geldt namelijk: hoe hoger de capaciteit, hoe duurder de powerbank. Als je jouw telefoon fatsoenlijk op wilt kunnen laden moet je dan ook op z’n minst een vermogen van 2000 mAh hebben. Verder wil je dat de powerbank tegen een stootje kan en voldoet aan alle eerder genoemde veiligheidseisen. Dit zijn allemaal factoren die de prijs van de powerbank zullen beïnvloeden. De Powerbank Hema is er in 2000 mAh en in 5000 mAh.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Powerbank Hema

Ben je van plan om een powerbank aan te schaffen? Misschien is de mooie mintgroene Hema powerbank dan wel wat voor jou. Deze powerbank van Hema heeft een capaciteit van 5000 mAh. Deze kwalitatief hoogwaardige powerbank is daarmee een zeer prijsbewuste keuze. De meeste powerbanks in deze prijsklasse hebben namelijk niet meer vermogen dan 2000 mAh. Met een vermogen van 5000 mAh kun je de gemiddelde smartphone echter twee keer volledig opladen. Bovendien is de hippe Hema powerbank ook nog eens een plaatje om te zien.