Powerbank Action

Deze powerbank kost ongeveer vijf euro bij de Action

Smartphones zijn geweldige apparaten waarmee je altijd en overal online kunt zijn. Het is dan ook niet vreemd dat we in toenemende mate afhankelijk zijn geworden van dit apparaatje. Niet alleen in het dagelijks gebruik, maar ook wanneer we op vakantie gaan.

Het nadeel is dan echter wel dat je onderweg vaak geen stopcontact bij de hand hebt. De accu van je telefoon is immers snel leeg, zeker bij intensief gebruik. Om dan toch gebruik te kunnen blijven maken van je telefoon is een powerbank een fantastische oplossing. De powerbank is onder andere te koop bij de Action (Powerbank Action).

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een soort oplaadbare accu. Met een opgeladen powerbank kun je je smartphone, maar ook andere devices, heel gemakkelijk opladen. Ook als er geen stopcontact in de buurt is. Een powerbank is bovendien klein en handzaam en dus makkelijk mee te nemen in je tas of broekzak. De meeste powerbanks wegen ook nog eens heel weinig en zijn dus heel makkelijk om altijd bij je te hebben. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Met een powerbank van Action kun je dan lange tijd zonder stopcontact toch actief blijven op je smartphone en op in contact blijven met je vrienden en familie.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt het?

Je kunt je powerbank overal opladen, zolang je maar een stopcontact of pc tot je beschikking hebt. Door middel van een USB-kabel die je aansluit op je pc of het stopcontact. Als de powerbank opgeladen is gaat het lampje op de powerbank branden en kun je hem loskoppelen van de stroom. Je kunt hem nu heel eenvoudig in je tas of koffer doen en overal mee naar toe nemen. Als je dan bezig bent met een mooie wandeling in de bergen of een andere activiteit en je smartphone zo rond een uurtje of drie in de middag leeg begint te raken kun je hem gemakkelijk op de powerbank aansluiten.

Aan welke eisen voldoet een goede powerbank?

Als je eenmaal hebt besloten dat je een powerbank aan wilt schaffen heb je de keuze uit een enorm aanbod. Powerbanks zijn er namelijk in ontzettend veel soorten, maten, kleuren en vormen. Daarnaast zijn er ook nog talloze winkels die ze aanbieden. Het zou heel begrijpelijk zijn als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij voor je op een rijtje gezet op welke zaken je moet letten voordat je er één koopt.

Powerbank Action: vermogen

Het belangrijkste wat je moet weten als je een powerbank uitzoekt is de benodigde capaciteit of het vermogen van de accu. Bij powerbanks wordt dit accuvermogen uitgedrukt in milliampère (mAh). Ook de batterij in jouw telefoon heeft een vermogen wat in de eenheid mAh is uitgedrukt. Het is van belang dat je weet hoeveel mAh de accu van je telefoon is omdat je op basis hiervan je powerbank uitkiest. Het mAh van beide apparaten moet minimaal gelijk zijn zodat je je smartphone tenminste één keer in zijn geheel op kunt laden.

Als je langere tijd geen beschikking hebt over een stopcontact en je powerbank dus niet op kunt laden kan het zijn dat je liever een powerbank hebt waarmee je je smartphone meerdere malen op kunt laden. Je moet dan kiezen voor meer capaciteit. Als jij in je telefoon bijvoorbeeld een batterij hebt van 1500 mAh en je wilt je telefoon drie keer op kunnen laden, moet je kiezen voor een powerbank met een vermogen van 4500 mAh.

Handzaam in gebruik

Omdat je op zoek bent naar een powerbank voor op vakantie is het belangrijk dat deze compact en licht is van gewicht. Als je op vakantie gaat heb je vaak maar beperkt de ruimte om dingen mee te nemen. Ook zul je in sommige gevallen rekening moeten houden met het gewicht van je bagage, bijvoorbeeld als je gaat vliegen. Dan is het maar wat handig om een powerbank te hebben die niet alleen klein en praktisch is, maar ook vederlicht. Zo kun je hem altijd nog wel ergens bij stoppen. Er zijn zelfs powerbanks die zo klein zijn dat ze makkelijk in je jaszak passen, dat is pas echt ideaal als je op vakantie gaat.

Verhouding prijs en kwaliteit

Het derde aspect wat meespeelt bij het kiezen van een goede powerbank is de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Er zijn heel veel powerbanks op de markt die van zeer slechte kwaliteit zijn en soms zelfs gevaarlijk in gebruik. Alle powerbanks die in Nederlands winkels worden verkocht zijn vooraf getest op veiligheid. Dit geldt niet voor powerbanks die je uit het buitenland kunt bestellen. Koop hem daarom liever in een Nederlandse winkel. Koop bijvoorbeeld een powerbank bij Action.

Powerbank Action: getest als beste koop door de Consumentenbond

Als je op zoek bent naar powerbank met voldoende vermogen voor een smartphone ben je al gauw veel geld kwijt. Voor de meeste powerbanks geldt namelijk dat de kwaliteit beter is naarmate de prijs hoger wordt. Gelukkig zijn er uitzonderingen op deze regel. Neem bijvoorbeeld de ‘PULSE’ powerbank Action. Dit relatief goedkope exemplaar is van uitstekende kwaliteit en zeer veilig in gebruik. De powerbank heeft een vermogen van 4400 mAh.

Het formaat is klein en handzaam en de powerbank weegt maar 80 gram. Hij neemt dus heel weinig ruimte in en weegt bijna niets. Met een volle powerbank van dit type kun je bovendien je smartphone bijna twee keer volledig opladen. Door middel van vier blauwe ledjes wordt aangegeven wat de status is van de batterij. Bovendien is er ook nog een geïntegreerd wit ledlichtje wat je kunt gebruiken als klein zaklampje, superhandig als je aan het kamperen bent. Ga dus goed voorbereid op reis met een powerbank Action.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 4 reviews

ben er nog altijd erg blijmee

Ik heb de powerbank van Action een hele tijd kunnen gebruiken, inmiddels helaas kapot

by Prima kwaliteit on Powerbanks van de Action

De powerbanks van action zijn van prima kwaliteit! Kan het iedereen aanraden 🙂

Ik heb mijn powerbank onlangs bij de action gekocht en ben erg tevreden over dit apparaatje!