Powerbank 10000 mAhAls je op vakantie gaat of een weekendje weg is een smartphone je beste vriend. Als je even je route wilt bepalen, pech hebt of een familielid wilt bellen kun je eigenlijk niet zonder. En dit geldt al helemaal wanneer je in het buitenland bent. Dan wil je de zekerheid hebben dat je altijd gebruik kunt maken van je smartphone. Een lege accu kan op zo’n moment aardig wat roet in het eten gooien. Smartphones staan er namelijk om bekend dat de accu’s vaak het einde van de dag niet eens halen. En als je op reis bent heb je niet altijd de luxe van een stopcontact. Om dan toch gebruik te kunnen blijven maken van je smartphone is de powerbank 10000 mAh een ideaal hulpmiddel.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Lees ook: Hoe veel mAh heb je nodig?

Powerbank 10000 mAh

Wat is een powerbank?

Een powerbank is een mobiele oplader waarmee je jouw smartphone altijd en overal op kunt laden, ook zonder stopcontact. Ideaal als je op vakantie bent of een weekendje weg wilt. Dan heb je namelijk niet altijd een stopcontact voor handen maar je wilt tegelijkertijd wel de zekerheid van een bruikbare telefoon. Dankzij het compacte formaat is de powerbank bovendien heel makkelijk mee te nemen in je tas of koffer.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Hoe moet je een smartphone opladen met een powerbank?

Allereerst zorg je ervoor dat je de powerbank thuis oplaadt via het stopcontact. Eenmaal opgeladen kun je de powerbank overal mee naar toe nemen. Zodra de accu van je smartphone leeg begint te raken sluit je hem via een Micro USB-kabel aan op de powerbank. Je smartphone laadt dan automatisch weer op zodat je nog uren vooruit kunt.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Welke powerbank is geschikt voor een korte vakantie?

Als je een aantal dagen op reis wilt kun je het beste kiezen voor een stevige, schokbestendige powerbank. Je wilt natuurlijk niet dat de powerbank het halverwege je vakantie ineens begeeft. Investeer daarom liever in een duurdere powerbank van hogere kwaliteit.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Kies de juiste capaciteit

Ook moet je letten op de aangegeven capaciteit op de verpakking van de powerbank. Als je langere tijd weg wilt zal je jouw smartphone meerdere keren op willen laden. Hiervoor heb je voldoende capaciteit nodig. Dan hoef je nooit meer bang te zijn dat je smartphone plotseling uitvalt, ook als je meerdere dagen geen toegang hebt tot een stopcontact. Het vermogen van een powerbank drukken we uit in de meeteenheid mAh. De Powerbank 10000 mAh is meer dan genoeg, maar soms heb je toch een powerbank 20000 mAh nodig.

Bekijk alle powerbanks! (vanaf €7,95)

Bekijk op Bol.com

Ook de accu in jouw smartphone heeft een capaciteit in mAh. Als je jouw telefoon meerdere malen op wilt kunnen laden moet de capaciteit van jouw powerbank voldoende zijn om dit aan te kunnen doen. Wil je je telefoon vijf keer op kunnen laden? Dan kies je voor een powerbank met een vermogen wat op z’n minste het vijfvoudige is van de accucapaciteit in je telefoon. De gemiddelde smartphone heeft een vermogen van 2000 mAh. Dit betekent dat je kiest voor een powerbank met 10.000 mAh.