Pokemon kaartenOp zoek naar Pokemon kaarten? Sinds vorig jaar het spel Pokemon Go de wereld op zijn kop zette zijn ook de bekende Pokemon-kaarten weer helemaal terug van weggeweest!

De populaire kaarten zijn er al vanaf zo’n €5,52 als je er vier bestelt. Meer informatie hierover vind je op Bol.com (door op één van de rode knoppen te klikken op onze website. Dat de rage weer helemaal terug is, is geen grote verrassing. Nadat vorig jaar de powerbanks massaal over de toonbank gingen dankzij de populaire game Pokemon Go, is het nu de beurt aan de Pokemon kaarten die eind jaren 90 en begin 2000 al zo populair waren.

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Pokemon kaarten kopen

Op veel plekken worden opeens weer Pokemon kaarten verkocht. Denk hierbij aan speelgoedwinkels waar ze vroeger al te koop waren, maar zeker ook in webshops zoals Bol.com. Een leuk voordeel is dat ze online vaak stukken goedkoper zijn dan in de winkel. Bij Bol.com kun je ze al voor iets meer dan vijf euro kopen. Dit mag overigens alleen als je minimaal vier van deze ‘packs’ koopt. Denk hierbij aan de Pokémon Sun & Moon Sleeved Boosterpack en de Pokémon Sun & Moon Sleeved Boosterpack. Je kunt deze packs ook combineren om het minimale aantal van vier te bereiken. Dit is fijn omdat je dan meerdere soorten Pokemon kunt proberen te krijgen.

Je kunt zo’n pack ook los kopen, maar dan betaal je €6,49 per pack. In onderstaande screenshot krijg je iets meer inzicht in de prijzen:

Pokemon kaarten korting bij meer packs

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Hoe werkt het ook alweer?

Hoe werkt het Pokemon-kaartspel ook alweer? Er zijn vier soorten kaarten:

  • Basis-Pokemon: Dit zijn eigenlijk de meest belangrijke kaarten, want hiermee kun je vechten tegen de Pokemon van je tegenstander.
  • Ontwikkelingskaarten: Met een ontwikkelingskaart kun je een basis-Pokemon krachtiger en groter maken. Zo kan deze meer schade aanrichten in een gevecht.
  • Energie-kaarten: Deze kun je aan je Pokemon hechten om ze energie te geven. Deze energie hebben ze nodig om je tegenstander aan te vallen!
  • Trainerkaarten: Deze dien je eenmalig te gebruiken.

In iedere pack die je koopt vind je verschillende soorten kaarten. In de onderstaande video wordt het spel nog eens uitgebreid uitgelegd:

Zoals je kunt zien is het een leuk spel maar heb je wel het risico dat een andere speler kaarten van jou wint. Je verliest dan dus kaarten. Ben dus voorzichtig met welke Pokemon je wel en niet inzet. Als ze heel sterk zijn kun je ze natuurlijk gebruiken om je tegenstander te verslaan. Jij ontvangt dan juist kaarten van je tegenstander.