Pokémon kaarten waardeWat zijn jouw Pokémon kaarten waard? Veel mensen sparen nog steeds de bekende Pokémon kaarten. Sommige echter, hebben geen idee dat hun oude Pokémon kaarten nog steeds veel waard zijn. Op deze pagina bespreken we welke aspecten belangrijk zijn om te bepalen of jouw Pokémon zeldzaam en dus geld waard zijn.

Daarnaast geven we enkele voorbeelden van de meest waardevolle Pokémon kaarten in omloop. Hopelijk bezit jij een van die!

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Pokémon kaarten waardebepaling

De Pokémon rage is al jaren bezig. Recentelijk is de hype toegenomen door onder andere spellen als Pokémon Go. Hierdoor is de waarde en handel in Pokémon kaarten ontzettend gestegen. Aangezien veel van ons vroeger Pokémon kaarten spaarden, zou het zomaar kunnen dat een aantal kaarten op jouw zolder ongekend veel waard zijn. Op deze pagina informeren wij jou welke aspecten de waarde van Pokémon kaarten beïnvloeden.

Er zijn een aantal elementen die de waarde van Pokémon kaarten bepalen. Deze zijn onder te verdelen in 1ste editie, holografische, legend Pokémon, Pokémon EX, LV.X en Star Pokémon kaarten. Daarnaast zijn Pokémon kaarten met foutjes, ‘geheime’, promo of schaduwloos ook meer waard.

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Star Pokémon

Star Pokémon kaarten zijn te herkennen aan een sterretje achter de naam van de Pokémon. Star Pokémon kaarten zijn redelijk waardevol omdat de Pokémon deels uit het scherm zijn afgebeeld. Kortom, de unieke manier waarop de Pokémon op het plaatje staat maakt het zo waardevol. De prijs voor een Star Pokémon loopt tussen de €8,- a € 40,- euro per kaart en zijn daardoor redelijk vergelijkbaar (qua prijs) met LV.X en EX kaarten.

LV.X kaarten

LV.X kaarten kan je vergelijken met de Pokémon EX kaarten op basis van uiterlijk, zeldzaamheid en deels qua prijs. De LV X Pokémon kaarten zijn net iets kostbaarder dan EX kaarten en liggen gemiddeld tussen de €2,- a €12,- euro.

Pokémon EX kaarten zijn ongeveer €2,- tot €5,- euro waard. Ze zijn net iets zeldzamer dan normale Pokémon kaarten.

Legend Pokémon

Legend Pokémon kaarten krijgen hun volledige waarde als zowel de onderkant als bovenkant van elke legend verzameld is. Elke Legend Pokémon heeft twee kaarten en zijn beiden nodig voor volledige zichtbaarheid. Per stuk zijn ze al gauw tussen de €3,- en €10,- euro waard.

Holografische kaarten

Holografische kaarten zijn vrijwel hetzelfde als normale Pokémon kaarten. Echter, zijn het de holografische kaarten die glimmen waardoor ze meestal meer waard zijn. Niet alle holografische kaarten zijn overigens waardevol.

Schaduwloze of ‘Shadowless’ kaarten

Schaduwloze of ‘Shadowless’ kaarten zijn vergelijkbaar met de 1ste editie kaarten alleen wordt onderin het jaartal ‘99’ aangegeven en is de tekst een klein beetje dunner. De waarde van deze kaarten is ongeveer gelijk aan de 1ste editie Pokémon kaarten.

1ste editie kaarten

1ste editie kaarten zijn als eerste uitgekomen. Op Pokémon kaarten staat linksonder ‘1st edition’ aangegeven. Deze kaarten zijn anders dan de opvolgende Pokémon kaarten die ongelimiteerd geprint worden. 1ste editie kaarten kunnen een waarde bereiken van €10,- euro.

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Geheime kaarten

Geheime kaarten vallen buiten de 104 Pokémon. Het serienummer wordt ook aangegeven met 105/104 of 106/104. Hierdoor zijn ze net iets zeldzamer en kan de waarde tussen €3,- en €14,- euro komen.

Overige waardebepalingen

Naast de bovenstaande soorten Pokémon kaarten wordt de waarde tevens bepaald door errors of foutjes. Deze kaarten zijn anders geprint en zijn daardoor zeldzaam geworden. Een ander bekend fenomeen zijn de promo kaarten die tijdens events of toernooien zijn uitgedeeld.

Deze Pokémon kaarten zijn nooit in pakketjes gestopt en hebben daardoor vaak een beperkte oplage. Sommige promo kaarten zijn nog geen euro waard terwijl je voor andere zo’n €40,- euro kan krijgen.

Bekijk alle Pokemon-kaarten! (vanaf €5,52)

Bekijk op Bol.com

Waardevolle Pokémon kaarten

Een overzicht van zeer waardevolle kaarten waar je de hoofdprijs voor kunt vangen!

Pokémon Serie en specificaties Prijs
Illustrator 1997/1998, 39 exemplaren €90,000
Charizard Error en holografisch
Base set, 1ste editie, z.g.a.n
€27,000

€3500,-

Raichu Jungle Set, Prerelease, error €8500,-
Dark Dragonite 1ste editie, error €7000,-
No. 2 trainer Pokémon World Championship €2200,-