Een Oculus Rift kopen? Op deze pagina worden een aantal VR
brillen besproken waarbij ze met name worden oculus riftvergeleken met de Oculus Rift. In dit onderzoek zijn prijs en kwaliteit belangrijke onderwerpen die behandeld worden. Deze headset kan bij meerdere (online) winkels besteld worden, echter, adviseren wij onze bezoekers om als eerste het uitgebreide assortiment van Bol.com te bezichtigen. Hier vind je VR brillen al bij vanaf prijzen van €25,00 euro.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

Oculus Rift

Wat zijn de specificaties van de Oculus Rift? Deze headset functioneert bij 1080 x 1200 resolutie die draadloos verbonden staat met een computer. Om vloeiend en dus volledig functionerende VR games te spelen dient de Oculus Rift ondersteund te worden met een NVIDIA GTX 970 or AMD Radeon 290 videokaart. De echte gamers zullen ongetwijfeld al in bezit zijn van deze onderdelen. Ondanks dat de Oculus €180,00 euro minder kost dan de HTC Vive, zal het bedrag aanzienlijk zijn wanneer de extra onderdelen als de videokaart erbij gekocht moeten worden. Deze headset heeft een bewegingsruimte van 1,5 x 3,5 meter. Deze bewegingsvrijheid is aanzienlijk minder dan bij de Vive waar je genoeg ruimte hebt om rond te lopen. Desalniettemin, kan men zowel zittend als staand spellen spelen. Men ervaart de gameplay als zeer intense.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com

oculus rift

Rechts op de afbeelding zijn de controllers van de Oculus Rift te zien. Deze controllers worden als comfortabel ervaren en hebben bovendien een mooi design. Bij de aankoop van een Oculus, zit een Oculus sensor, kleine afstandsbediening waarmee video’s en volume van de headset aangepast kunnen worden, een draadloze X box controller met 2 AA batterijen, een X box Adapter, extender en soms een spel. Vaak zit er ‘Lucky’s Tale of EVE: Valkyrie bij. De Oculus is eenvoudig te installeren, zo dient u simple alle kabels, sensoren en controllers te verbinden met de computer. Het process wat daarop volgt duurt enkel 10 minuten en dan bent u klaat om te spelen. Klik op de onderstaande link en bekijk de collectie van Bol.com.

Bekijk alle VR-brillen! (vanaf €7,00)

Bekijk op Bol.com