Nvidia Shield TVDe Nvidia Shield TV wordt beoordeeld als de snelste en meest soepele 4k HDR-streamer op de markt. De Nvidia Shield TV schijnt beter te streamen dan directe concurrenten als Apple TV (4th generation), Roku 4 en Amazon’s Fire TV Gaming Edition. In deze review worden de technische specificaties en features besproken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de Nvidia Shield TV update en Google Assistant functie.

Nvidia Shield TV

De Nvidia Shield TV presteert beter dan zijn concurrenten. Dit komt door de ingebouwde NVIDIA Tegra® X1 mobiele processor. Bekijk het volgende Youtube filmpje voor een duidelijke review van de Nvidia Shield TV (2017).

Technische specificaties

De Nvidia Shield TV heeft de volgende technische specificaties:

 • Android 7.0 Nougat
 • Nvidia Tegra X1 processor
 • 256-core GPU
 • 3GB RAM
 • 4k HDR terug spoel optie bij 60fps
 • 16GB of 500 GB opslag
 • 802.11 ac, 2×2 MIMO 2.4GHz
 • 5GHz Wi-Fi, Bluetooth 4.1 LE

Nvidia Shield TVJe zal een keuze moeten maken tussen de Nvidia Shield TV (229 euro) en Nvidia Shield TV Pro (349 euro).

Wat is het verschil tussen de Nvidia Shield TV en Nvidia Shield TV PRO? 

Het grote verschil zit ‘m in de opslag, de Shield TV heeft een intern geheugen van 16GB terwijl de Pro een 500GB hard drive heeft. Deze 500GB geheugen geeft je eindeloos veel ruimte om spellen en media te installeren.

Google Assistant

Nvidia heeft onlangs de 6.0 software versie voor de Shield TV uitgebracht. Het nieuwe systeem ondersteunt Google Assistant waardoor je handsfree video’s kan streamen, opdrachten geven en zelfs controle hebt over alle ‘smart’ apparaten in huis door middel van geluidsherkenning.

Nvidia is de eerste Android TV mediaspeler die volledig compatibel is met Google Assistant. Dit betekent dat je naast standaard functies als telefoneren, timer en alarm aanzetten in principe alles kan doen wat je ook met Google Home kan. Het bedienen en controleren van media gaat dus allemaal via Google Assistant. Deze functie biedt ook de mogelijkheid om audio naar een Google Home apparaat of Google speakers te zenden. Gebruik Google Assistent om de volume, snelheid, pauze, terug of verder spoel opties via geluidsherkenning uit te voeren.

Google Assistent Voordelen

 • Antwoorden van Google Assistent kunnen, in tegenstelling tot Google Home, op een beeldscherm gepresenteerd worden. Google Assistant kan hierdoor additionele informatie verschaffen. Vraag je; ‘Hoe is het weer morgen?’, dan zal Google Assistent direct het weer van de komende vijf dagen presenteren.
 • Google Assistent is compatibel met Assistent apps en ‘smart’ home apparaten. Apps als Tender en Fitstar kunnen via stemherkenning opdrachten uitvoeren of gebruik stemherkenning voor het bedienen van de verlichting of thermostaat.
 • Stemherkenning functioneert ook als de TV uitstaat. De game controller heeft een ingebouwde microfoon die stemherkenning signaleert. Zeg bijvoorbeeld; ‘Hallo Google‘ of ‘OK Google‘ en de Google Assistent functioneert zelfs zonder dat de TV aanstaat.

De Shield 6.0 software update kan vanaf nu op ieder Nvidia Shield apparaat gedownload worden. Volgens Nvidia krijgen bestaande en nieuwe klanten 3 maanden gratis toegang tot Youtube Red als onderdeel van de update.

Nvidia TV’s, prijzen en winkels

Nvidia onderscheid drie soorten mediaspelers; de standaard Nvidia Shield, Shield TV en Shield TV Pro. De standaard Nvidia Shield komt rond 18 oktober uit en zal dezelfde specificaties hebben als de Shield TV maar exclusief de game controller. Deze mediaspeler en de Shield TV hebben 16GB en kosten gemiddeld 229 euro. De Nvidia Shield TV Pro heeft maar liefst 500GB, 3GB RAM en is met name handig als je lokaal Android apps wilt opslaan of Plex-mediaserver wilt gebruiken. De Shield TV Pro is aanzienlijk duurder dan de vorige modellen en kost maar liefst 349 euro.

De Nvidia Shield TV’s zijn verkrijgbaar bij de bekende (web)winkels als Bol.com, Amazon, Coolblue en de Media Markt. Heb je vragen of opmerkingen? Stuur dan een berichtje naar de redactie van ProductGids.com.