Net als de uitvinders van Effie zijn wij geen groot fan van strijken. Vooral overhemden – die je maar één dag draagt – zijn een ramp om te strijken. Voor ons was het dan ook enorm hoopgevend toen wij voor het eerst hoorden over dit nieuwe product: Effie.

Effie

Afbeelding van Effie

Dankzij Effie hoeft niemand straks nog zelf z’n kleding te strijken. Effie kan maar liefst 12 kledingstukken tegelijk behandelen en ze één voor één in drie minuten tijd voor je gladstrijken. In iets meer dan een half uur kun je dan dus 12 overhemden laten strijken! Daar zou ik zelf meer dan anderhalf uur mee bezig zijn.

Ook kun je een zak met sokken en ondergoed in Effie ophangen en het apparaat zal ze voor je drogen. Effie kan overweg met verschillende stoffen, waaronder katoen, zijden, viscose, polyester en denim (spijkerbroeken).

Geen aansluiting op de waterleiding nodig

In tegenstelling tot een wasmachine hoef je de Effie niet aan te sluiten op de waterleiding. Er zit een reservoir onderin Effie dat je makkelijk los kunt halen. Je hoeft alleen af en toe het water hier te verversen. Dit maakt het apparaat lekker laagdrempelig om in huis te halen, want hij heeft alleen stroom nodig.

Effie: waar te koop?

Effie is op dit moment nog niet te koop. Volgens de website van Effie begint de voorverkoop in maart 2018. Tegen die tijd zullen wij er op ProductGids natuurlijk ook een stukje aan wijden. De kans is natuurlijk groot dat Effie niet direct beschikbaar zal zijn op het Europese vasteland. Dit soort producten beginnen vaak in het Verenigd Koninkrijk en breiden daarna pas uit naar de rest van de wereld. Dat is voor ons helaas nog even afwachten.

Prijzen

Volgens de website van de uitvinder zal de “Early Bird”-prijs liggen op 699 Britse ponden. Omgerekend naar euro’s op dit moment is dat ongeveer 780 euro. Waarschijnlijk kun je dus straks voor minder dan 800 euro een apparaat kopen waardoor je nooit meer zelf hoeft te strijken! Wij zijn alvast aan het sparen!

Specificaties

Het apparaat zal de volgende afmetingen hebben: 80cm x 25 cm x 128cm. Er zitten wielen onder en is makkelijk op te bergen. Je hoeft het apparaat alleen uit te klappen wanneer je het apparaat laat strijken.

Het apparaat kan je kleding helaas niet wassen, alleen strijken en drogen. Er wordt stoom gebruikt en de temperatuur is veel lager dan die van een traditionele strijkbout. Zo zullen je kleren nooit in brand vliegen of kapot gaan door de hitte. Ieder kledingstuk zal zo’n 3 minuten nodig hebben om gestreken te worden.

Er zit een reling met speciale hangers bij. Hier kun je tot maximaal 12 kledingstukken ophangen en Effie zal ze één voor één gaan drogen en strijken. Je hoeft hiervoor niet terug te komen naar het apparaat. Een simpele rekensom (12*3) leert ons dat Effie dus in 36 minuten 12 kledingstukken voor je zal strijken.

Speciale kledinghangers

Je krijgt twaalf speciale kledinghangers bij Effie. Deze hebben een soort draaischijfje waarmee je kunt aangeven hoe groot het kledingstuk is. Zie ook de onderstaande afbeelding.

Effie kledinghangers

Afbeelding via Effie

Deze speciale hangers hang je vervolgens aan de “rail” en Effie doet de rest! Zo kun je voor ieder kledingstuk de perfecte configuratie kiezen waardoor Effie het perfect zal strijken.

Fragrance pods

Behalve dit alles kun je er ook nog speciale fragrance pods bij kopen. Deze zorgen er voor dat je kleding ook nog een lekker geurtje meekrijgt. Volgens de website kun je straks meerdere geurtjes kiezen. Je kleding wordt dan dus niet alleen gladgestreken en gestoomd, maar wordt ook nog eens voorzien van een heel erg lekker geurtje. We zijn zelf erg benieuwd naar dit apparaat!