Nokia Steel

Nokia Steel

Nokia staat van oudsher natuurlijk het meest bekend om telefoons zoals de Nokia 3310. Toch is ook Nokia in de markt gestapt met wareables. Hierbij kun je denken aan smartwatches, maar ook activity trackers en horloges met ‘smart’-features. Een voorbeeld van zo’n device is de Nokia Steel.

Dit Nokia-horloge lijkt op een heel normaal horloge, maar heeft een aantal slimme features en staat bovendien in verbinding met je smartphone en de Nokia Health Mate-app. Er zitten allerlei gezondheids-features in dit horloge die je normaal ook in een activity tracker (zoals een Fitbit) zou zien. Zo heeft het horloge een ingebouwde stappenteller en is het volledig waterdicht.

Nokia Steel

Er zit helaas géén GPS-functie in de Nokia Steel en ook je hartslag wordt niet gemeten. Wel kun je prima gaan zwemmen met dit horloge, want het is volledig waterdicht. Hij trackt bovendien je slaap en kan gebruikt worden om de volgende activiteiten bij te houden: hardlopen, dansen en zwemmen.

Bekijk hier de Nokia Steel: (vanaf €115)

Bekijk op Bol.com

Deze activity tracker gaat maar liefst acht maanden mee, en de batterij is vervangbaar. Je hoeft dit horloge daarom niet steeds op te laden. Wat dat betreft is het een vrij unieke activity tracker, want de meeste apparaten in deze categorie moeten vrijwel dagelijks opgeladen worden.

24/7 tracking

De Nokia Steel trackt je activiteiten 24/7 en herkent automatisch (!) of je aan het lopen, rennen of zwemmen bent (en nog 10 activiteiten). Ook je slaap kan door dit horloge worden gemeten en zit er een slim vibratie-systeem in om je op het beste moment ’s ochtends wakker te maken (Smart Wake-Up).

De Nokia Steel is gemaakt van premium materialen (roestvrij staal, chroom en een siliconen sportbandje). Het apparaatje voelt daardoor heel stevig en robuust aan (en is dit ook).

Bekijk hier de Nokia Steel: (vanaf €115)

Bekijk op Bol.com

De app

Nokia Health Mate

Tot slot heeft Nokia natuurlijk ook veel aandacht besteed aan de Health Mate-app. Deze app is te downloaden voor Nokia-, Android- en iOS-telefoons. In deze app kun je alle gegevens terugvinden die de Nokia Steel over je verzameld heeft.