Nintendo classic mini kopenDe Nintendo Classic Mini kopen? In 1985 en later was Nintendo Entertainment Services (NES) een hit. Met spellen als Super Mario Bros en The Legend of Zelda ging met niet games maar nintendoën.

Nintendo bracht in 1985 de NES classic uit en bracht daarmee een eind aan de game-crash die sinds 1983 plaatsvond. De Nintendo Entertainment Service kwam met een aantal echte klassieke spellen waaronder; Super Mario Bros, Donkey Kong, Super C en Excitebike.

Bekijk alle retro games & consoles! (vanaf €)

Bekijk op Bol.com

Nintendo Classic Mini kopen

Men kan niet meer ontkennen dat de oldschool NES console het ultieme game gevoel stimuleert. Een Nintendo Classic Mini kopen kan u weer in dat gevoel terugbrengen. Het nostalgische en rustgevende gevoel van gamen. De Nintendo Classic Mini is twee keer zo klein als de originele NES console en beschikt over 30 unieke spellen die uitgebreid besproken zullen worden op deze pagina.

De Nintendo Classic mini kan op High Definition TV’s gespeeld worden via de HDMI input. De controllers zijn precies hetzelfde als de oldschool NES uit 1985. De verpakkingsinhoud bestaat meestal uit een NES classic mini console, een controller, HDMI en USB kabel.  Bij sommige aankopen dient u een extra USB thuislader te kopen. Laten we de specificaties eens onder de loep nemen:

 • De NES Classic mini is grijs van kleur
 • Heeft geen Wifi verbinding
 • Kan via de HDMI/USB aangesloten worden
 • Beschikt over 30 verschillende classic games
 • Pegi 7 als leeftijdskeuring

Kortom, een basic en compact apparaat die het ultieme spelgevoel van vroeger geeft. Vergeet even de intensieve games op de X Box, PS 4 of PC, kom tot rust met spellen als Super Mario Bros, Donkey Kong, The Legend of Zelda etc. In de volgende hoofdstukken wordt ingegaan op de Nintendo Classic Mini geïntegreerde spellen en de winkels die de Nintendo Classic Mini verkopen.

Bekijk alle retro games & consoles! (vanaf €)

Bekijk op Bol.com

Nintendo Classic Mini games

Bekijk makkelijk en snel alle 30 games op de Nintendo Classic mini via de onderstaande video:

 

 1. Balloon fight: Dit spel kwam als een van de eerste spellen uit op de NES en zal het een gewild spel zijn voor de Nintendo Classic Mini. In 1985 kwam het spel namelijk als eerste uit als Arcade en was het in 1986 mogelijk om ook op de NES te spelen. De gameplay is eenvoudig maar uitdagend om te spelen. Er is een modus waarbij je als single of multiplayer je langs stages moet manoeuvreren waarbij je de ballonnen van vijanden moet kapotmaken. Je kan de hoofdpersonage met z’n arme laten flapperen door middel van de A en B knoppen in te drukken. Het is de bedoeling om net boven je tegenstander te komen en zijn ballons kapot te maken. De toenemende moeilijkheidsgraad in verschillende levels vereisen controle en ervaring die je gedurende het spel kan ontwikkelen. Om de drie stages krijg je kans om via een opdracht extra ballonnen en dus meer punten te halen. Het zijn met name deze opdrachten die nostalgische gevoelens losmaken aangezien leuke muziekjes en missies te zien/horen zijn.
 2. Bubble Bobble: Bubble Bobble is een andere game waarbij het iets ingewikkelder is dan alleen munten verzamelen zoals in Balloon fight. Dit spel kon men in Europa pas in 1990 spelen en door middel van een Nintendo Classic Mini kopen is het ook mogelijk om in het huidige jaar Bubble Bobble te spelen. Het concept van dit spel is als volgt, je speelt als twee dino’s; Bub en Bob. De gebroeders moeten met z’n tweeën door 100 missies zien te komen waarbij vijanden met bubbels vernietigd moeten worden. Het spel excelleert met name door de extra features zoals de power ups die je sneller laten lopen en waardoor je krachtigere aanvallen hebt welke gepaard gaan met de combo’s. Daarnaast beschikt dit spel over veel geestige momenten zoals de naam van de eindbaas, vertaald als: ‘enorm dronken’ vanuit het Japans. Kortom, dit spel voor de Nintendo Classic Mini (Nintendo Classic Mini kopen) zal je absoluut een glimlach bezorgen.
 3. CastleVania: In 1987 kwam dit spel uit op de NES en werd als grimmig en intimiderend ervaren. Vooral voor de kinderen van vroeger werd dit als uitdagend en spannend ervaren. Het spel speelde zich namelijk af in het huis van Dracula met klassieke monsters zoals het Frankenstein monster. Het spel wordt als zeer moeilijk ervaren in vergelijking met de andere Nintendo Classic Mini spellen. Met name het telkens vallen in gaten wordt als storend maar toch uitdagend ervaren.
 4.  CastleVania II: Ook wel Simon’s Quest genoemd, kwam uit in Europa in 1988. In dit spel ligt de focus niet zozeer van A naar B te gaan zoals bij CastleVania I maar meer heb het verzamelen van punten en het verslaan van vijanden. In deze opvolger is dus meer spraken van vrijheid.
 5.  Donkey Kong: De originele arcade classics series zijn ook op de Nintendo Classic Mini te spelen. Bevrijd de koningin met Mario ook wel ‘Jumpman’ in die tijd genoemd. Een zeer verslavend 4 stage durend spel en absoluut een van de toppers toen.
 6. Donkey Kong Jr: Opvolger van de originele DK moet je met Donkey Kong Jr. via lianen naar de top gaan. Via twee lianen ga je sneller en je dient sommige items naar beneden te gooien. Op het einde vind je een eindbaas.
 7. Double Dragon: In dit spel vecht je als twee broeders, Jimmy en Billy, tegen vijanden die je vriendin hebben meegenomen. Hierdoor schop en sla je jezelf echt door de levels, dat ze hier vroeger minder problemen mee hadden zal wellicht komen door de matige graphics in die tijd.
 8. Dr. Mario: Dit spel arriveerde in 1991 in Europa. Rond deze tijd was de populariteit van zowel Tetris als Mario immens te noemen. Bij een Nintendo Classic Mini kopen zult u ook Dr. Mario ontvangen die de combinatie van Tetris en Mario in zich heeft. Het doel is om medicijnen als een soort van blokken in de juiste combinaties te laten vallen.
 9. Excitebike: Excitebike is een eenvoudig gestructureerd spel waarbij je met een motorfiets door de levels moet racen. Accelereer, rij langs obstakels en kijk uit dat je motor niet overhit raakt. Kortom, een amusant en leuk spel om te spelen.
 10. Final Fantasy: Bij Final Fantasy, in die tijd ook wel een Fighter Fantasy genoemd, moet je in een groepje personages diverse quests zoals de dragon quest uitspelen. Dit is de grondlegger van de Final Fantasy opvolgers. Bij een Nintendo Classic Mini kopen krijgt u dit spel erbij, een must have voor de Final Fantasy fans.
 11. Galaga: Dit spel maakte zijn debut in 1981. Alhoewel het niet als eerste ruimte spel op de markt kwam, wordt het door veel liefhebbers wel zo gezien. Dit spel typeert zich door de risicovolle manoeuvres. Uiteindelijk ben je gedoemd om te falen bij dit spel aangezien het steeds lastiger wordt.
 12. Ghosts ’n Goblins: Bij dit spel moet je King Arthurs outfit beschermen door aanvallen te ontwijken en de vijanden te verslaan. Wordt onderdeel van de ridders, versla allerlei soorten monsters, eindbazen en bevrijd de princes.
 13. Gradius: Vlieg in een space schip en schiet andere vliegtuigen kapot in deze sci-fi shooter. Het is met name bekend door spectaculaire eindscenes waarbij het hele scherm gevuld is met actie.
 14. Ice Climber: De hoofpersonage wordt door Popo, een jongen in eskimo outfit gespeeld. De tweede personage is Nana, een meisje met roze eskimo outfit. Een spel met ijslevels waarbij je ijsblokkades moet ontwijken en veel sprongen moet maken om uiteindelijk bij het doel terecht te komen.
 15. Kid Icarus: Is een twee-dimensionaal spel met monsters, items en obstakels. Met pijl en boog kun je meerdere items unlocken. Het spel houdt bij wat de highscores zijn
 16. Kirby’s Adventure: Bij Kirby’s adventure op de Nintendo Classic Mini moet je de leuke blubberige Kirby door levels navigeren. In totaal zijn er 7 verschillende levels die je doorkomt door middel van te springen, rennen en vliegen. Veel soorten vijanden en eindbazen moeten verslagen worden voordat het te laat is.
 17. Mario Bros: Iedereen kent Mario Bros al, de loodgieter die veel soorten vijanden moet verslaan om door de levels te komen. Manoeuvreren, springen, bukken en aanvallen om uiteindelijk de princes te redden. Dit spel is misschien wel de meest populaire van alle spellen op de Nintendo Classic Mini.
 18. Mega Man II: Spring met een blauw mannetje door de levels heen, schiet de agressieve wezentjes dood en speel het spel uit op de NES.
 19. Metroid: Bij Metroid voor de Nintendo Entertainment System speel je wederom met een actiefiguurtje en moet je aanvallende wezentjes met vuurballen doodschieten. Erg amusant en verslavend, een Nintendo Classic Mini kopen en u krijgt dit leuke spelletje erbij inclusief 29 andere spellen/games.
 20. Ninja Gaiden: Wordt ook wel ‘Legend of the Ninja Dragon Sword’ of ‘Shadow Warriors’ genoemd. Het spel gaat over een Ninja die wraak wilt nemen op zijn vermoorde vader. Hierbij komt de ninja tot de ontdekking dat een kwaadaardig personage via een Demon de wereld wilt domineren. Dit spel komt veel overeen met CastleVania.
 21. Pacman: Pacman zult u ongetwijfeld kennen, het ronde gele bolletje die moet oppassen voor andere wezentjes terwijl hij kleinere bolletjes en kersjes opeet.
 22. Punch-out: Een klassiek box-spel die door de NES spelers van vroeger meteen herkenbaar zal zijn. De kleine boxer personage die het opneemt tegen de meest angstaanjagende opponenten. Meestal zijn ze 10 keer zo groot als de personage waarmee je zelf speelt.
 23. StarTropics: StarTropics is een adventure based spel die in 1990 op de NES is gelanceerd. De hoofdpersonage heeft Mike welke reist naar zijn oom Dr. Steven Jones. Hij moet hiervoor naar een speciaal eiland reizen waar hij erachter komt dat zijn oom is verdwenen. De assistent van Dr Steven Jones geeft hem een YoYo die hem moet bescherming tegen monsters.
 24. Super C: Ook wel Super Contra genoemd is een spel waarbij na een jaar van gevechten met de Red Falcon organisatie, Bill en Lance voor een andere missie ingezet worden. Tijdens de vorige missie moesten ze tegen vreemde wezens vechten, in hun nieuwe missie vechten ze ook nog eens tegen hun oude bondgenoten. om de base weer te heroveren.
 25. Super Mario Bros: Net als bij de andere Mario’s, moet je bij Super Mario Bros door de levels heen manoeuvreren, springen, bukken, aanvallen en vervolgens eindbazen verslaan.
 26. Super Mario Bros II: Vervolg op de Super Mario Bros, ietwat andere Gameplay, graphics maar het plot blijft voor het grootste gedeelte hetzelfde.
 27. Super Mario Bros III: De Laatste van alle Mario Bros series op de Nintendo Entertainment Console. Deze series zijn onwijs populair en de voornaamste reden dat mensen de Nintendo Mini Classic kopen.
 28. Tecmo Bowl: Is een American Football spel ontworpen door Tecmo en in 1987 released. De NES is met deze game ook de eerste die NFL Football spelers in een spel laat figureren. De 2D graphics geven een heerlijk nostalgisch gevoel, met name voor de Tecmo Bowl fans.
 29. The Legend Of Zelda: Het spel wat vrijwel iedereen kent waarin de personage ‘Link’ figureert. Link moet acht fragments van de Triforce of Wisom verzamelen om princess Zelda te redden. Zelda is tot op heden een van de meest populaire spellen.
 30. Zelda II: Met als subtitel; The adventures of Link is de opvolger van The Legend Of Zelda welke een jaar later uitgebracht werd. Bij deze editie wordt wederom verwacht dat je met Link als personage princess Zelda redt.

Bekijk alle retro games & consoles! (vanaf €)

Bekijk op Bol.com

Nintendo Classic Mini winkels

Sinds de release van de Nintendo Classic Mini probeert iedereen het apparaat te bestellen. Helaas heeft Nintendo een beperkt aantal mini’s laten produceren. Een Nintendo Classic Mini kopen zit er bij sommige winkels momenteel niet in. Bij de Mediamarkt, Bol.com of Coolblue adviseren wij om regelmatig te controleren of het assortiment is aangevuld. Zo zien wij op forums diverse liefhebbers elkaar informeren wanneer er meer Nintendo Classic Mini’s gekocht (Nintendo Classic Mini kopen) kunnen worden.

De prijzen bij online winkels varieert enorm. Wij hebben vanaf prijzen gezien van: €59,95 euro oplopend tot wel €120,00. Die laatste prijzen zijn meestal te vinden op tweedehands websites als Marktplaats waar mensen extra geld proberen te verdienen door de beperkte oplages. Wij adviseren om de verschillende online winkels goed in de gaten te houden. Mocht u hier geen zin in hebben, dan adviseren wij om een aantal maandjes te wachten totdat ze standaard in het assortiment aanwezig zijn. Hopelijk heeft de bovenstaande informatie al uw vragen kunnen beantwoorden. Wij wensen u verder veel speelplezier op de Nintendo Classic Mini.

Bekijk alle retro games & consoles! (vanaf €)

Bekijk op Bol.com