Longboard tricksEr zijn veel verschillende Longboard tricks die je kunt doen bij longboarden, maar ze vergen allemaal wel wat oefening. Zorg er wel voor dat je een longboard gebruikt dat voor deze discipline geschikt is, zodat je de tricks ook kunt leren en uitvoeren. De vijf tricks die je als beginner eenvoudig kunt leren hebben we voor je op een rijtje gezet. Je kunt van alle tricks voorbeeldfilmpjes vinden op internet. Gebruik deze om te zien hoe het moet, dan krijg je na verloop van tijd deze tricks zelf ook onder controle. De tricks kun je allemaal al rijdend uitvoeren, maar het is verstandig om eerst al stilstaand de juiste positie van je voeten op het board te bepalen en te oefenen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard tricks

  • No comply. Bij deze trick zet je één voet op de grond en je draait met je andere voet het board in de lengterichting om. Dit is een relatief eenvoudige trick.
  • Ghost ride. Bij deze trick zet je je voeten loodrecht achter elkaar op het board. Je haalt de achterste van het board af en gaat daarna ook met je voorste voet eraf. Laat het board even naast je meerijden, zonder dat je er zelf opstaat en spring er dan weer op.
  • Shuvit. Je haalt je voeten bij deze trick niet van het board af, maar je draait het in de lengterichting onder je door.
  • Tiger claw. Hierbij gebruik je ook je handen. Je haalt je voorste voet van het board af, en met je achterste voet til je het board schuin rechtop, recht voor je. Je draait het board 360 graden in de lengte en springt er weer op.
  • Cross step. Je staat met gespreide benen op het board, zodat je stabiel staat. Je zet één voet op het midden en slaat de andere eromheen. Vervolgens breng je de tweede voet weer terug naar het midden van het board. En herhaalt deze beweging steeds.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Er bestaan veel tricks, kijk wat je de leukste vindt en probeer je daarin te specialiseren.