Longboard tipsAls je wilt gaan longboarden, zijn er best wel wat zaken waar je eerst even over na moet denken, zoals bijvoorbeeld over wat voor board je nu eigenlijk het beste kunt aanschaffen. En misschien wil je ook graag eerst een en ander weten over de sport zelf. Raadpleeg daarom van tevoren het internet of win informatie in bij mensen die in de sport gespecialiseerd zijn, of deze zelf beoefenen. Hier volgen een paar tips voor je over het gebruik van je longboard. Op deze pagina lees je al onze Longboard tips!

Longboard tips

Hier volgen wat tips voor het gebruiken van je longboard. Erg handig als je van plan bent om een Longboard te kopen.

Gebruik longboard

  • Zorg ervoor dat je longboard, voordat je het de eerste keer gaat gebruiken, goed in elkaar zit. Sommige exemplaren worden compleet afgemonteerd geleverd, maar je kunt een longboard ook in losse onderdelen bestellen en dan moet je het zelf in elkaar zetten.
  • Ga, voordat je je met longboard de straat op gaat, er eerst eens rustig op staan en probeer je evenwicht te bewaren. Als je dit kunt, ga er dan voorzichtig mee de straat op, maar zoek een rustige plek op om te oefenen.
  • Wil je tricks leren? Vraag of iemand ze voor kan doen of bekijk de talloze instructiefilmpjes op internet. Begin met de simpelste tricks en ga, als je deze onder de knie hebt, pas verder met de moeilijkere varianten.
  • Kun je je board nog niet zo goed besturen of weet je niet precies hoe je bijvoorbeeld het beste kunt remmen? Bekijk de filmpjes en probeer het ook uit. Het is belangrijk dat je weet hoe je moet remmen, zodat je op tijd stil staat, mocht er verkeer aan komen of als je een obstakel nadert.
  • Zorg ervoor dat je, zeker in het begin, beschermers voor je ellebogen, knieën en hoofd draagt. Een harde val is niet aangenaam. Er zijn ook manieren waarop je het beste kunt vallen, zonder dat je er al te veel blessures aan overhoudt.
  • En wat vooral belangrijk is: geef niet meteen op als het niet lukt. Blijf oefenen, want dan leer je het het beste. Zelfs de beste longboarder heeft alles ooit moeten leren.