Longboard Skateboard, het lijkt maar niet uit ‘de mode’ te raken. longboard skateboard
Het skateboard is een voertuig wat veel weg heeft van een longboard en een surfplank. Je kunt een skateboard gebruiken om lange afstanden af te leggen, op een hard tempo over de weg te rollen of coole trucjes uit te halen. Bekijk snel het assortiment of lees verder op deze pagina. De boards zijn al bij prijzen vanaf €27,00 euro te krijgen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Skateboard

Een skateboard (Longboard Skateboard) of een longboard? Het belangrijkste verschil tussen een longboard en een skateboard is de lengte. Een longboard is – de naam zegt het al – langer dan een skateboard. De grens ligt op 82 cm. Is het kleiner dan 82 cm? Dan is de regel dat het een skateboard is. Een ander verschil is de grootte van de wielen. Longboards hebben namelijk grotere wielen. Ook de hardheid van de wielen verschilt. Een skateboard heeft over het algemeen harder dan die van een longboard. Hardere wielen zijn vooral fijner voor het rijden op effen wegen. Een longboard is een eigenlijk een combinatie van een skateboard en een surfplank. Het nadeel van een skateboard ten opzichte van een longboard is dat een skateboard minder stabiliteit biedt. Longboarden wordt ook longboardskaten genoemd. Dit omdat deze twee sporten vaak hand in hand gaan. Leveranciers van het ene voertuig bieden meestal ook de anderen aan. Ook zijn er een aantal combinaties op de markt, waar de kracht van skateboards en die van longboards gebundeld worden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Het materiaal van een skateboard

Het deck van een skateboard is korter dan die van een longboard. Het deck van een skateboard is vrijwel altijd van hout gemaakt. Het bestaat uit meerdere lagen en kan uit verschillende soorten hout bestaan. Een veel gebruikte houtsoort is Maplewood. Skateboarders ‘poppen’ met de achterkant van het deck. De wielen zijn door middel van trucks aan het deck bevestigd. Skateboards beginnen meestal in een lagere prijsklasse dan longboards. Om het deck te beschermen, te decoreren of te vernieuwen kun je griptape gebruiken. Een makkelijk alternatief voor griptape is grippaint. Het is transparant, waardoor je jouw deck hiermee niet kunt ‘versieren’, maar wel beschermen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com