Longboard RivieraSommige merken zijn heel bekend, zowel bij longboarders als over het algemeen. Dan zijn er ook nog merken waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Een van de bekende merken is Riviera. Op deze pagina lees je alles over Longboard Riviera.

Longboard Riviera

Je herkent een Longboard van Riviera aan het Riviera-logo op het deck van de board. Je kunt dit ook zien in de afbeelding rechts.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

De kracht van Riviera
Het merk Riviera komt uit Californië, een staat bekend om het produceren van kwalitatieve longboards. Door het diverse en brede assortiment van Riviera, stijgt de bekendheid van het merk constant. Het is een van de bekendste merken bij de longboardscene. De kracht van Riviera is de combinatie van goede prijs-kwaliteitverhouding. Riviera werkt voornamelijk met duurzame materialen. Om deze reden kun je er als klant vanuit gaat dat jouw longboard lang mee gaat. Riviera boards zijn zeer geschikt voor de disciplines Freeriding, Downhill en Freestyle.

Riviera decks
Riviera produceert decks met afmetingen vanaf 28 inch oplopend tot 42 inch. De breedte van een deck is belangrijk voor de rijder en zijn of haar discipline. Een breed deck zorgt voor meer stabiliteit en biedt de rijder meer mogelijkheden als het gaat om het uitvoeren van trucjes en stunts. Voor het maken van decks van longboards worden verschillende materialen gebruikt. Meestal wordt er gebruik gemaakt van esdoornhout, bamboe of koolstofvezel. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een combinatie van deze materialen. De ene materiaalsoort is zwaarder en steviger, dit is het geval bij houtsoorten. Bamboe is echter lichter van gewicht en flexibeler in het gebruik. De decks van Riviera longboards worden gemaakt van Male. Dit is een zeer duurzame en stevige materiaalsoort.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

De Riviera Street Slayer
Een bekend type Riviera longboard is de Riviera Street Slayer. Dit is een drop through longboard, wat wil zeggen dat het deck laag bij de grond komt. Drop through longboards zijn licht, bevorderen de stabiliteit van de rijder en geven de mogelijkheid om een hoge snelheid te bereiken.