Longboard Pintail kopen? Op deze pagina gaan we uitgebreid praten
over de Longboard Pintail.Wilt u deze longboard pintailLongboard bestellen? Neem dan een kijkje op Bol.com waar Longboards vanaf €25,00 te koop staan. Klik op de onderstaande link en vind de grote collectie Longboard Pintail bij Bol.com.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Pintail

Alles over de Longboard Pintail wordt op deze pagina besproken. De trend longboarden is er een die al vele jaren aanhoudt. Longboarden heeft veel overeenkomsten met skateboarden en met surfen. Bij longboarden wordt er simpelweg gebruik gemaakt van een langer bord. De sport is stamt af van de watersport surfen. De populariteit van longboarden begon in Hawaii en heeft zich uitgebreid over de hele wereld. Het biedt liefhebbers de mogelijkheid om het surfen te simuleren op het droge. Naast de vergelijking met een skateboard worden longboards ook regelmatig gezien als een surfplank met wielen eronder. Welke type longboard het best bij jou past, hangt af van wat je van plan bent er mee te gaan doen. Het longboarden kent namelijk verschillende disciplines, die elk een passend type longboard hebben. Downhillen? Carving? Cruising of toch dancing? Je kunt alle kanten op met longboarden. Wellicht is deze sport daarom ook zo populair. De rijder kan zijn creativiteit uiten in de manier waarop hij of zij gebruikt maakt van zijn voertuig. Daarnaast kun je het uiterlijk van jouw longboard voor een groot deel zelf bepalen. De vele mogelijkheden zorgen ervoor dat vrijwel ieders wensen worden vervuld. Als longboarders kun jij jouw creatief uiten in de verschillende disciplines en door de vele mogelijkheden die een longboard biedt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Pintail of toch maar een ander type longboard?

Er zijn veel verschillende soorten longboards. Naast de longboard dancer, de dropped longboards en de longboard kicktail is de pintail erg populair. Bij een longboard pintail heeft het ‘board’ de vorm van een druppel, een ronde voorzijde en een puntige achterkant. Hierdoor is de longboard pintail goed te besturen en uitermate geschikt voor Cruising en Carving. Bij Carving maakt de rijder steeds minder vaart door het nemen van erg scherpe bochten. De pintail longboard heeft veel gemeen met de kicktail. Het verschil tussen deze twee longboards is dat kicktail een bredere achterkant heeft dan de pintail. Pintail longboards zijn er verschillende modellen. Een populaire longboard pintail is de Atom Pintail. Ook de Pintail 43 valt er goed in de smaak bij veel longboarders. De longboard pintails zijn ook geschikt voor Longboard races, die sinds een aantal jaar georganiseerd worden voor de uitslovers.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Het deck van de pintail

De pintail longboard is erg gewild en een van de meest voorkomende vormen. Het deck is minimaal 36 inch, of een minimale lengte van 100 cm. Het deck is het beste te omschrijven als het platte gedeelte waar de rijder op staat. Het deck kan uit verschillende materialen bestaan. Denk hierbij aan bamboe, esdoornhout of glasvezel. Het is gebruikelijk om materialen bij het maken van decks te combineren. Het deck bestaat namelijk uit meerdere lagen, met vaak per laag een ander materiaalsoort. Het deck van een pintail is relatief groot. Het voordeel hiervan is dat je als rijder meer grip en controle heb over jouw longboard.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Ook geschikt voor beginners

Dit type longboard is geschikt voor beginners. Door de grootte van het deck, heb je als rijder meer speelruimte en meer grip. Om deze reden is het voor beginners iets makkelijker om op een longboard pintail te rijden, dan bijvoorbeeld op een longboard met minder breed deck.

Hoe kies je de beste wielen?

De wielen van de longboards pintail raken het vrijwel nooit. Het is zodanig ontworpen dat een wheelbite wordt voorkomen. Er is sprake van een wheelbite wanneer de wielen het deck raken, bijvoorbeeld tijdens het maken van scherpe bochten.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Zoals bij alle soorten longboards zijn de wielen groter dan die van skateboards. Een ander verschil tussen wielen van longboards en die van skateboards is dat de wielen van longboards over het algemeen zachter zijn. De wielen van longboards zijn er in verschillende maten. Daarnaast is het ene type een stuk harder dan de andere. Waar moet jij nou op letten het aanschaffen of uitzoeken van wielen voor jouw longboard pintail? Ook dit is afhankelijk van hoe jij jouw longboard wenst te gaan gebruiken. Grotere wielen zijn beter voor het afleggen van lange afstanden. Ben jij dit van plan? Dan kies je voor een wiel met een grotere diameter. Ook voor cruisen zijn deze wielen ideaal. Vervolgens kun je nog kiezen uit hardere of zachtere wielen. Met hardere wielen kom je sneller vooruit, zachtere wielen helpen je echter bij het uitvoeren van trucjes.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com