Longboard onderdelenDeze pagina en de onderliggende pagina’s gaan over de verschillende onderdelen die er beschikbaar zijn voor longboards (Longboard onderdelen). Je kunt namelijk een kant-en-klare longboard kopen, maar je kunt ook verschillende (bijpassende) onderdelen kopen en de longboard daarmee zelf in elkaar zetten. Ook kun je onderdelen kopen voor je huidige longboard, zodat je bepaalde onderdelen kunt afwisselen. Denk hierbij aan decks, wielen en trucks.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard onderdelen

De bekendste onderdelen voor je longboard zijn de wielen, het deck (waar je op staat) en de trucks. De trucks zijn de metalen onderdelen waar je wielen mee aan de board (het deck) vast zitten. Het deck is de plank waar je op staat, waar overigens ook veel verschillende varianten van zijn. De wielen zijn logischerwijs de (meestal vier) wielen waar je board op rijdt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

De verschillende onderdelen kun je los kopen, en daarmee kun je je eigen longboard in elkaar zetten. Echter, het is natuurlijk makkelijker om gewoon een kant-en-klare longboard te kopen. Je weet dan zeker dat alles stevig in elkaar zit en dat het e.e.a. precies goed is afgesteld. Je kunt later overigens altijd nog onderdelen er bij kopen die ‘compatible’ zijn met jouw longboard, dus je zit dan niet meteen aan die standaard onderdelen vast. Vooral als je alles van hetzelfde merk koopt zit je vaak goed. Zo zul je de wielen regelmatig gaan vervangen vanwege slijtage, vooral als je erg veel board of wanneer je veel op slechte ondergronden rijdt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

De trucks kun je vervangen als je wilt, maar dit is eigenlijk nooit nodig. Je kunt ook verschillende trucks kopen met als reden dat je daarmee de hoogte kunt aanpassen waarop je staat. Ook de decks kun je vaak vervangen, al is dit puur vanwege hoe het er uit ziet of als je deck bijvoorbeeld kapot is gegaan.