Longboard No FearOp deze pagina vertellen we je alles over het merk No Fear, maker van onder andere longboards (Longboard No Fear).

Merk No Fear
Het bedrijf en daarmee de merknaam No Fear is in 1989 opgericht in de Verenigde Staten en is begonnen met de verkoop van kleding. Hun T-shirts waren halverwege de jaren 90 van de vorige eeuw tot de beginjaren van deze eeuw razend populair.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Je herkent de Longboard No Fear vaak aan het logo met de (half dichtgeknepen) oogjes erop. Het bedrijf gebruikte slogans die onder andere verwezen naar extreme sporten en dus ook naar longboarden. Hun producten werden in kledingzaken, maar ook in eigen winkels verkocht. Naast kleding ontwikkelden zij ook een energiedrankje en sportartikelen, waaronder een eigen longboard.

Longboard No Fear

Het door No Fear ontwikkelde longboard draagt hun eigen merknaam. Het board is ideaal voor een beginnende beoefenaar van de sport en vergelijkbaar met een skateboard, maar het is uiteraard langer. Het longboard is gemaakt van hout en heeft een pintail-shape. De afmetingen bedragen 112 bij 26 cm en er zitten aluminium trucks en ABEC-lagers onder. Het heeft wielen met een doorsnee van 76 mm en het deck ligt zo’n 10 cm van de grond. Het weegt 4 kilo en heeft een draagvermogen tot 100 kilo. Het is verkrijgbaar in de volgende kleuren: twee kleuren rood, geel, twee kleuren blauw, groen en grijs.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Op die laatste twee kleuren (groen en grijs) staat een doodshoofd afgebeeld, de andere kleuren zijn voorzien van de voor het merk No Fear kenmerkende oogjes. Het is een interessant board voor beginners, omdat het niet extreem duur in aanschaf is, maar ook een stevige grip heeft. Het is wat moeilijker bestuurbaar dan een duurder exemplaar en de lagers draaien wat minder soepel, maar deze kun je vervangen. De wielen zijn aan de harde kant, daardoor voel je meer hobbeltjes in de weg. Het longboard is verkrijgbaar via internet, maar ook discounter Action verkoopt een versie onder deze naam.