Op deze pagina vertellen we je alles over de longboard(s) van het merk Nijdam (Longboard Nijdam).

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Geschiedenis firma Nijdam
De in Friesland opgerichte firma Nijdam, genoemd naar zijn stichter, Hotse Nijdam, kent zijn oorsprong in 1896, toen werd begonnen met de productie van houten schaatsen. Na de overname van de fabriek door twee van zijn zoons, bestaan er in 1942 twee verschillende fabrieken, die uiteindelijk weer tot één samengevoegd worden. Behalve zoon Jan, richt ook Gerrit nog een fabriek op. Zoon Jan en zoon Gerrit kunnen het in de jaren 50 echter niet eens worden over wiens fabriek de naam Nijdam mag dragen, en na een hevige juridische strijd komt Gerrit als winnaar uit de bus. Inmiddels worden er ook al stalen schaatsen gefabriceerd. Vanaf 1968 legt Nijdam zicn alleen nog maar toe op de handel in schaatsen en andere sportartikelen, ook voor de wintersport.

Heden
Tegenwoordig worden onder de naam Nijdam ook inlineskates en longboards verkocht. En de nodige accessoires natuurlijk. Longboard Nijdam is dus zeer populair!

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Nijdam

Longboard NijdamHet laatste nieuws met betrekking tot longboarden, is het volgende. Omdat de vraag naar longboards groeide is in 2015 gestart met de uitbreiding van het assortiment. Er kwamen niet alleen aanvragen uit Nederland, maar ook uit het buitenland. Doordat er veel positieve reacties kwamen op de longboards van Nijdam, is besloten tot een verdere ontwikkeling van de modellen. Nijdam ziet een aantal voordelen van een longboard ten opzichte van een traditioneel skateboard: omdat het model langer is, heb je meer stabiliteit. Een longboard is wendbaarder dan een skateboard en je kunt er in een iets meer ontspannen houding op staan.

Mini-board
Als tegenhanger voor het longboard heeft Nijdam ook een kleiner, plastic board in het assortiment, het zogenaamde mini-board. Dit is kleiner, dus nog wendbaarder en bovendien gemakkelijk mee te nemen vanwege de geringe grootte.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Modellen longboard van Nijdam
Een aantal voorbeelden hiervan zijn de volgende modellen, in willekeurige volgorde. Je kunt hiervoor natuurlijk ook altijd hun eigen website raadplegen.

  • Pintail longboard, type 52OY. Dit model is een pintail longboard, met een vlakke bovenkant en een Seagull Longboard Truck. De lengte bedraagt 99 cm en de breedte is 23 cm. Dit board is verkrijgbaar in de kleurencombinaties Smaragd/Wit/Zwart of Zwart/Rood.
  • Kicktail longboard, type 52OV. Dit kicktail-model heeft een concave bovenzijde, dit wil zeggen dat er een uitholling in het deck zit. Hierdoor sta je stabieler. Het is voorzien van een Gapp Longboard Truck. De lengte bedraagt 106 cm en de breedte 23 cm. Het board is in één kleurencombinatie verkrijgbaar: Rood/Geel/Groen.
  • Dropthrough longboard, type 52OU. Ook dit board heeft een concave bovenzijde, waardoor je relatief laag erop staat. De trucks zijn door het deck heen gemonteerd, wat betekent dat het board smaller is bij de wieltjes dan in het midden. Doordat je er laag op staat, heb je een laag zwaartepunt en sta je uiterst stabiel. Je kunt er makkelijk mee steppen en remmen en het is zeer geschikt om van een helling af te dalen. De lengte en breedte zijn respectievelijk 106 en 23 cm. Verkrijgbaar in de kleurencombinatie Zwart/Rood.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Verdere assortiment Nijdam
Behalve longboards heeft Nijdam ook nog andere artikelen in het assortiment. Voorbeelden hiervan zijn de van oudsher geproduceerde schaatsen. Deze produceren zij tegenwoordig niet meer zelf, maar worden wel door hen verkocht. De schaatsen zijn in verschillende soorten te verkrijgen, zowel gewone als Pro-line schaatsen. Deze laatste zijn bedoeld voor de semi-professionele schaatser. Schaatsen kun je bestellen in modellen voor kinderen, heren en dames. Qua wintersportartikelen heeft Nijdam ook sledes in het assortiment.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Het hele jaar door
Kijken we naar de sporten die het hele jaar door beoefend kunnen worden, dan levert Nijdam ook hier de benodigdheden voor. Denk hierbij aan gewone skateboards, skates, zowel inline-modellen, skeelers als rolschaatsen. Deze zijn verkrijgbaar voor heren, dames en kinderen, waarbij de laatste categorie onderverdeeld kan worden in jongens- en meisjesmodellen. De rolschaatsen worden in verstelbare modellen geleverd zodat je de maat daarvan kunt aanpassen aan de grootte van de voet. Ook levert het bedrijf beschermende materialen zoals knie- en elleboogbeschermers, helmen en handschoenen. Tevens verkopen zij benodigde onderhoudsmiddelen voor schaatsen, skates en longboards. En ook voor reserve-onderdelen ben je bij hen aan juiste adres. Bij het laatste kun je denken aan wieltjes, of lagers in het geval van een longboard. Als je een Longboard wilt kopen dan is de Longboard Nijdam dus een zeer goed alternatief!