Longboard merken

Een longboard van het merk “No Fear”

Wanneer je een longboard gaat aanschaffen, heb je een keuze uit verschillende Longboard merken. Je kunt echter niet alleen kijken naar een compleet longboard, maar je kunt ook naar losse en verschillende onderdelen kijken. Dit zijn de volgende: decks, trucks, wielen, lagers, griptape, bushing en bescherming. We kunnen je natuurlijk een lange opsomming geven van alle merken die in de handel zijn, maar dan zie je na een paar merknamen door de bomen het bos niet meer.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard merken

We beperken ons daarom tot het noemen van twee willekeurige merknamen per onderdeel en adviseren je internet te raadplegen als je op zoek bent naar een longboard of om advies in te winnen bij een speciaalzaak. Het is overigens niet het geval dat het duurste deck, truck of lager kwalitatief ook meteen het beste is. Het is vooral belangrijk dat de verschillende onderdelen goed bij elkaar passen en dat je het voor jou meest geschikte longboard kunt samenstellen. Een bekende naam wil niet per definitie zeggen dat het ook het beste merk is voor je longboard. Waar sommige mensen zweren bij een specifiek merk, gaat dat voor anderen helemaal niet op.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Decks

Zie ook: Longboard decks. Het deck is de plank waar je als longboarder bovenop staat. Dit is in veel verschillende merken verkrijgbaar. Twee voorbeelden van merken die decks produceren:

Alternative
De naam zegt het al: deze firma maakt en verkoopt handgemaakte longboards met een mooie print erop, die er anders uitzien dan de standaard longboards. Behalve alle onderdelen waarmee je een longboard kunt samenstellen, verkopen ze ook accessoires zoals kleding en zonnebrillen.

Dblongboards
Bij deze firma kun je zelf je longboard opbouwen met behulp van een zogenaamde builder. Je vult hierop alle onderdelen in die je wilt hebben en stelt zo je eigen board samen.

Trucks
Trucks vormen de verbinding tussen je deck en de wielen van je longboard. Ook hier noemen we weer twee merken, slechts als voorbeeld.

Atlas
Je kunt hier zelf je eigen, gepersonaliseerde en speciaal voor jou geschikte trucks maken. Op de site kun je ook modellen zien die mensen al eerder gemaakt hebben.

Revenge
Dit merk voorziet in trucks voor zowel longboarden als snowboarden. Ze maken gebruik van een gepatenteerde technologie en zorgen ervoor dat je als longboarder, met minimale inspanning, het meeste kunt bereiken en vlotte bewegingen kunt maken. Hun trucks kunnen 360 graden ronddraaien.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Wielen

Voor meer informatie, zie ook: Longboard wielen. De variatie in wielen voor je longboard is ongekend groot, zowel in kleur, maat als hardheid. Twee voorbeelden:

Bigfoot
Bigfoot is een van de Longboard merken waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt, en biedt een grote diversiteit in wielen voor onder of aan je longboard. Ze bieden wielen voor verschillende disciplines. De prijzen, afmetingen en kleuren worden ook aangegeven.

Kryptonic
Dit Superman-achtig klinkende merk is verkrijgbaar in uiterst felle kleuren. De eigenschappen en hardheid van de wielen worden duidelijk vermeld. Ze claimen een goede vering.

Griptape
Griptape kun je op de bovenzijde van je longboard aanbrengen. Je doet dit om, zoals de naam al zegt, meer grip op je deck te krijgen. Twee merken die griptape leveren:

Jessup
Dit merk biedt je de mogelijkheid om te zien wat de beste manier is om griptape op je longboard te plakken. Je kunt het benodigde materiaal natuurlijk van hun merk bestellen.

Vicious
Dit is een van de bekendere Longboard merken en wordt door veel bekende longboarders gebruikt en heeft een grote naamsbekendheid. Je kunt hierover ook lezen in een blog. Ze hebben niet alleen griptape voor op je longboards, maar bijvoorbeeld ook voor op je helm.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Bushings

Bushings zorgen ervoor dat je longboard op een bepaalde manier voor jou aanvoelt. Ze zorgen voor extra weerstand in de bochten en dat is van invloed op je manier van rijden. Ook bushings zijn beschikbaar bij verschillende Longboard merken, waaronder bijvoorbeeld de volgende twee:

Blood Orange
Zoals je met deze naam kunt verwachten, heeft dit merk bushings in veel verschillende, zeer felle kleuren. Ze hebben bushings in drie vormen, gemaakt van hoogwaardig polyurethaan.

Reflex
Dit merk claimt de beste bushings te leveren, in felle kleuren en deze worden veelal verkocht in combinatie met lagers en wielen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Bescherming

Beschermend materiaal kun je natuurlijk in de speciaalzaak voor longboards kopen, maar veel spullen zijn ook in bijvoorbeeld speelgoedzaken te krijgen, zeker als ze voor kinderen bedoeld zijn. Beschermers voor knieën en ellebogen, alsmede helmen, kun je ook gebruiken tijdens andere sportactiviteiten, zoals inline skaten. We noemen als voorbeeld twee merken.

Holesom
Dit merk heeft naast pucks, ook kleding en decks. Ze maken ook beschermende gloves voor je handen, en elleboog- en kniebeschermers.

Protec
Zij zijn gespecialiseerd in helmen. Deze zijn speciaal ontworpen voor het skaten en longboarden en zijn uniek qua design, comfort en bescherming. Ook wat betreft de levensduur is er geen enkel vergelijk met andere merken mogelijk.