Longboard Lagers aanschaffen? Longboard lagers
Bij het kiezen van een longboard met de juiste lagers, kijk je naar het materiaal waarvan deze gemaakt zijn (staal, keramiek of titanium) en de technische eigenschappen. Je kunt ook de zogenaamde ABEC-classificering meenemen in je keuze, maar deze is hierin van minder belang. Mochten de lagers onverhoopt niet aan je verwachtingen voldoen, dan kun je deze later altijd nog vervangen door andere. Bekijk goedkope lagers op Bol.com (13,95 euro)

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Lagers

Er zijn stalen, keramische en titanium Longboard Lagers verkrijgbaar. De stalen variant bevat 7 of 8 kleine kogellagers in de kern van de lager en doordat er gebruik gemaakt wordt van een smeermiddel, werken zij soepel. Het voordeel van lagers gemaakt van staal is dat deze vaak goedkoop zijn in aanschaf, maar een nadeel is dat de lagers snel oververhit raken, wanneer je ze intensief of op extreme manier gebruikt, maar ook wanneer je vaak een hoge snelheid behaalt met je longboard. Door de oververhitting kunnen de lagers vastlopen of treedt er vervorming op.  Er is een ook roestvrijstalen variant op de markt, deze heeft een aanzienlijk langere levensduur.

Keramiek

De kern van deze lagers bestaat uit 9 keramische kogels. Je hebt weinig smeermiddel nodig en de lagers worden dus minder snel vuil. Dit betekent dat deze lagers een langere levensduur kennen dan de stalen variant. Bijkomend voordeel is dat deze lagers meer wrijvingswarmte (die ontstaat tijdens het rijden wanneer de lagers tegen elkaar aankomen) aankunnen en dus ook betere prestaties leveren wanneer je op hoge snelheid met je longboard rijdt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Titanium

De titanium-lagers bestaan uit een kern van 10 titanium kogels. Deze zijn sterk en ook heel licht in gewicht en kunnen niet roesten. In deze lagers wordt gebruik gemaakt van een Teflon smeermiddel, waardoor ze minder snel vuil worden en langer meegaan. Ze hebben een snelle en soepele werking.

Kijk voor meer Longboard onderdelen op onze (sub) pagina’s.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com