longboard kopenLongboard kopen? Een van de grootste online winkels genaamd Bol.com biedt momenteel zeer scherpe prijzen aan bij de collectie longboards. Zo vind je momenteel prijzen vanaf €40,00 euro! Neem snel een kijkje in hun assortiment of lees verder op deze website voor meer informatie omtrent de Longboards.

De longboard is een board dat er uitziet als een skateboard, maar dan een stuk langer. Longboards kunnen over het algemeen hogere snelheden bereiken aangezien de wieltjes een stuk groter zijn. De boards worden met namen gebruikt om afstanden af te leggen, van A naar B, bergafwaarts en slalom racen. Veel mensen kopen het als accessoires voor in de kamer, het geeft namelijk een dynamisch en hip sfeertje. De prijzen verschillen enorm. Zo kan je een longboard kopen voor prijzen vanaf €50,00 euro en lopen ze soms wel op tot de €1000,00 euro. Enorme prijsverschillen, welke natuurlijk een rede hebben. Op deze en andere pagina’s zullen wij uitgebreid gaan praten over deze onderwerpen. Wil je eigenlijk gewoon een goedkope longboard? Kijk dan eens op de pagina Longboard goedkoop.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard kopen

longboard kopen

Door onder andere de snelheid, is het veel gebruikelijker om een helm te dragen bij Longboarden dan bij skateboarden. De meeste rijders dragen een beschermende outfit. Denk hierbij aan knie, hoofd, been, pols en arm bescherming. Een van de meest opvallende zijn wel de beschermende ‘slide’ handschoenen. Deze handschoenen bestaan meestal uit sterk materiaal (veren en synthetisch materiaal). Een van de features zijn de ‘pucks’ welke bij de handpalmen te vinden zijn.

Hiermee kan de bestuurder scherpe bochten nemen terwijl de handschoen langs de grond schuurt. Deze en de helm worden vrijwel altijd gedragen door professionele Longboarders. Mocht je mee willen doen aan wedstrijden, dan zal je absoluut verplicht worden tot het dragen van deze bescherming. Mocht je deze bescherming willen kopen, neem dan een kijkje op Bol.com. Daar vind je namelijk alle soorten lichaamsbescherming. Als je vandaag bestelt heb je het morgen voor 17:00 thuis. Wil je een longboard kopen? Klik via onderstaande knop naar Bol.com en bekijk ze allemaal!

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard onderdelen

Laten we eens kijken welke onderdelen de Longboard allemaal heeft. De onderdelen zorgen namelijk voor andere ervaringen op de weg. Zo heb je decks van verschillend materiaal en wieltjes die zacht of hard zijn. Ze geven allemaal een ander gevoel op de weg en zijn dus relevant om te bespreken.

Voor meer informatie over dit onderwerp kun je ook eens kijken op de pagina: Longboard onderdelen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

longboard kopen

Decks

Longboards hebben als hoofdelement natuurlijk de board zelf, ook wel deck genoemd. Deze kan bestaan uit verschillend materiaal denk maar aan bamboo, eik hout, koa of berk, meestal bestaan ze uit multiplex aangezien het licht en goedkoop is. Ze boards zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Deze features zijn pas belangrijk als je bepaalde techniek wilt oefenen of wilt meedoen aan races.

Er zijn veel verschillende vormen waar je aan kan denken. De basis vormen van bergafwaarts longboards zijn ‘drop decks’, ‘drop throughs’ en ‘top mounts’. Elk van deze vormen hebben zo z’n voordelen. De ‘top mount’ modellen hebben het meest simpele design van alle drie. Het deck steunt op de trucks (ijzeren onderdeel met wieltjes) net zoals bij een normaal skateboard. Het voordeel bij dit design is aanzienlijk meer grip en stabiliteit op de weg hebben.

Drop through

De ‘drop through’ heeft bij vier plekken een inkeping waardoor het deck lager op de grond kan liggen voor meer stabiliteit. De kanttekening is wel dat je hierdoor minder grip op de weg hebt. Dit komt omdat het deck dichter bij de as van de wiel ligt. Daarnaast is er gebrek aan een hefboomwerking (leunen) waardoor het moeilijkere is om te sturen.

Als laatste hebben we nog de ‘drop deck’ waarbij het platvorm lager dan de trucks zitten waardoor het meer stabiliteit geeft minder aandrijving en mogelijkheden tot manoeuvreren. Houten drop decks zijn holrond en hebben voetsteunen.

longboard kopen

Sommige Longboards zijn flexibel. Deze zijn meestal niet gemaakt voor hoge snelheden aangezien ze meer weerstand bieden bij hoge snelheden. Longboards kunnen dus veel verschillende vormen hebben, maar wat voor materialen zijn er mogelijk? Eerder lieten we al een aantal houtsoorten zien die vrij bekend zijn bij de Longboards. Nu kan je ook een Longboard kopen gemaakt van Aluminium, carbon fiber en fiber glas. Deze materialen maken het mogelijk dat de boards in nieuwe vormen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn ze stukken steviger dan de houten varianten.

Pintail

De Pintail vorm zorgt ervoor dat de board niet in contact komt met de wieltjes. Ze worden veelal gebruikt om te cruisen, carven of simpelweg tussen obstakels te manoeuvreren.

Hybrid

Dit soort Longboards worden door bestuurders zeer positief beoordeeld. Zo zouden dit soort boards veel stabiliteit geven en is het makkelijker om mee te sturen zonder dat de wieltjes in contact komen met het deck.

Cruiser

De meest voorkomende aankoop van een longboard is de Cruiser. Dit model heeft dezelfde vormen als die van normale skateboards. Er zijn echter wel verschillen. Zo zijn de trucks hoger bevestigd en zijn de wieltjes aanzienlijk groter en zachter. Dan heb je het begrip ‘bushings’, dit zijn onderdelen die het mogelijk maken om te carven en makkelijke te manoeuvreren.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

longboard kopen

Trucks

Het ijzeren mechanisme onder ieder board zijn de Trucks. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de wieltjes aan het board bevestigd zijn. Deze onderdelen hebben niet alleen een praktische functie, ze worden in veel verschillende kleuren verkocht zodat het goed aansluit bij de kleuren van de Longboard. De Trucks zorgen dat alle bewegingen goed overgebracht worden waardoor soepel en makkelijk over de weg gereden kan worden.

Bushings

Een van de makkelijkste elementen om te vervangen zijn de bushings. Deze onderdelen bepalen hoe het voelt om op de Longboard te rijden over de weg. Bushings zijn meestal van een rubberachtig materiaal en worden in verschillende vormen gemaakt. Sommige zijn harder dan de ander.

Riser Pads

De functie van een riser pad is om de afstand tussen wielen en longboard te vergroten. Hiermee wordt voorkomen dat de wieltjes het board raken. De Engelse term voor dit fenomeen heet ‘wheel-bite’ en is een veelvuldig gebruikte term in de Longboard wereld. De meeste Riser pads zijn gemaakt van plastic maar je kan ze ook in meer rubberachtig materiaal vinden. Ze worden gebruikt om schade aan de Longboard te voorkomen.

Bearings of lagers

Worden gebruikt bij het reduceren van frictie. Deze onderdelen worden gebruikt om het wiel soepel te laten bewegen. Deze onderdelen bestaan meestal uit ijzeren materialen zoals staal en titanium maar je kan ook bearings van ceramiek vinden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard FAQ

Wij krijgen veel vragen over longboards, we zetten er hier een aantal op een rij.

Wat is het verschil tussen een Longboard en een normale skateboard?

De Longboard heeft een andere vorm en lengt en is bovendien vaak van ander materiaal gemaakt. De Longboards worden zo geconstrueerd dat ze maximaal presteren op bepaalde activiteiten. Denk hierbij aan cruisen, van A naar B, zigzaggen, racen etc. Longboards en skateboards kunnen ongeveer evenveel kosten, echter, een longboard kopen van hoge kwaliteit kan zelfs in de duizenden euro’s oplopen.

Een Longboard kiezen, welke?

Iemand die net in de wereld van Longboards komt kijken merkt direct dat het niet gemakkelijk is. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten. Op deze website gaan we uitgebreid in op de soorten Longboards. Mocht je ongeveer weten wat je wilt? Dan is het handig om in het assortiment van Bol.com te gaan kijken. Klik dan op de link.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Welke wieltjes zijn ideaal tegen bobbels of gaten in de weg?

Zorg dat je grotere en zachte wieltjes hebt. De wieltjes functioneren het beste bij een diameter van 70 a 80 millimeter. Mocht je de wieltjes seperaat, als onderdeel, bestellen? Kijk dan in de collectie van Bol.com.

Waarom stopt mijn Longboard als ik de stoep raak?

Probeer met je Longboard hoogteverschillen te voorkomen. Gaat het om kleine hoogteverschillen, zorg dat je altijd van de zijkant erop probeert te komen.

Waarom rijdt mijn Longboard scheef?

De voornaamste oorzaak zal de bushings in de trucks zijn. Deze zijn meestal van een zacht materiaal (rubber) gemaakt en kunnen soms net verkeerd erin gemonteerd zijn. Haal ze eruit en zet ze er weer op de juiste manier in.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe onderhoud ik mijn Longboard?

Een Longboard kopen is de eerste stap. Vanaf dat moment moet je rekening houden met een aantal aspecten. Zorg dat je altijd bij gunstige weersomstandigheden rijdt en dat de wegligging goed is. Zet de Longboard altijd binnen of in de schuur. Daarnaast is het belangrijk om de bushings af en toe te vervangen aangezien deze kunnen verslijten.

Moet ik de bearings ook vervangen?

Het kan eventueel voorkomen dat de bearings op den duur vervangen moeten worden. Meestal merk je tijdens het rijden dat het moeizaam gaat of dat een onderdeel lawaai maakt.

Waarom verlies ik controle wanneer ik bergafwaarts ga?

Zorg dat je altijd de trucks stevig bevestigd. Daarnaast is het een kwestie van oefening. Bewegingen op hoge snelheden worden 10x heftiger doorgegeven waardoor je uiteindelijk van het board gelanceerd kan worden. Zorg dus dat je tijdens het leerproces rustig aandoet. Bovendien moet je de benodigde bescherming in huis nemen, met name, hoofdbescherming en ‘slide’ handschoenen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Wat is het verschil tussen de omgedraaide trucks (reverse kingpin) en de traditionele trucks?

De omgedraaide trucks ofwel ‘reverse-kingpin’ zorgen ervoor dat het makkelijker is om te sturen op je Longboard. De omgedraaide trucks zorgen er bovendien voor dat de Longboard hoger staat dan de traditionele trucks.

Zorgen betere bearings dat je hogere snelheden kan halen?

Nee, De bearings zorgen er wel voor dat je langer kan blijven rollen. Dat je Longboard soepel en dus makkelijk over het wegdek kan glijden.

Wat betekent ‘durometer’?

Durometer is de term die gebruikt wordt om de hardheid van de wieltjes te meten. Zo wordt een durometer van 75a-80a beschouwd als zachte wieltjes. 81a-86a durometer is precies de balans tussen grip en het langer glijden van de Longboard. Bij een durometer van 95a of hoger, kan je rekenen op harde wieltjes.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Wat voor truck moet ik kopen?

De omgedraaide truck of reverse-kingpin zijn met name handig als je de Longboard voor cruise activiteiten wilt gebruiken. Mocht je kiezen voor snelheid, skatepark, racen of iets in die buurt? Kies dan voor de traditionele trucks.

Wat zijn slide gloves?

Slide gloves zijn speciale handschoenen gemaakt voor longboard bestuurders. Deze handschoenen, voorzien van sterk materiaal, zorgen dat je scherp bochten kan nemen op hoge snelheden. Hierbij dien je het asfalt aan te raken. Doordat het centrum van de handschoen van extra stevigheid is voorzien, zal de handschoen niet doorscheuren. Daarnaast kunnen ze enorm van pas komen wanneer je uit balans raakt. Deze handschoenen dienen dus ook voor bescherming van de handen.

Wat is een Kahuna stick?

De Kahuna stick is een lange stock of paal waarmee je jezelf kan voortbewegen zonder met je voeten de grond te hoeven aanraken. De paal heeft op het uiteinde een rubberen dop waardoor men zich eenvoudig en soepel kan voortbewegen. Dit product wordt in Nederland nog niet veel gebruikt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Een Longboard kopen voor beginners, welke?

Het kopen van een Longboard is een moeilijk proces, er zijn immers veel verschillende type Longboards. Beginners adviseren wij om een mini Longboard aan te schaffen. Op deze manier kan je oefenen en voelen hoe het is om op een Longboard te staan. Deze mag dan wel kleiner zijn dan de mini’s, het is echter wel een betaalbare manier om te oefenen en er gevoel voor te krijgen. De mini-longboards zijn daarnaast handig om mee te nemen op vakantie, naar de stad of de skatebaan.

Wat is de levertijd bij Bol.com?

Longboard kopen? Als je vandaag een Longboard bestelt bij Bol.com, dan ontvangt u hem de volgende werkdag al voor 17:00 thuis of bij een Albert Heijn afhaalpunt.

Hoeveel jaar garantie krijg ik op mijn Longboard?

Dat verschilt per item. Bij Bol.com krijgt u vaak jarenlange garanties. Kijk zelf op de desbetreffende pagina van het product dat u wilt hebben en vind alles over de garantie. Mocht het Longboard type wat u wilt hebben geen of weinig informatie bieden over de garantie, dan belt u simpelweg met de klantenservice. Deze klantenservice staat 24 uur en 7 dagen in de week paraat om uw vragen te beantwoorden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Welke onderdelen zijn belangrijk bij het samenstellen van een Longboard?

Verschillende onderdelen zijn relevant bij het samenstellen van uw perfecte Longboard. Om niet uit te glijden moet je sowieso de grip tapes op de deck plaatsen. Koop goede lagers die aan de weerszijden van de wieltjes gemonteerd moeten worden. Let ook goed op wat voor soort wieltjes u koopt, grote of kleine, zachte of harde. De wieltjes monteer je aan de trucks, deze dienen ook van goede kwaliteit te zijn.

Longboard bestellen

Wil je een longboard kopen? Maar dan liever online? Als je besloten hebt welk longboard het beste bij je past, kun je het gaan bestellen. Je kunt een kant-en-klaar longboard bestellen, maar je kunt het ook samenstellen uit verschillende onderdelen. De belangrijkste vier onderdelen van een longboard zijn het deck, de trucks, de lagers en de wielen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Deck

De deck is de plank waarop je staat tijdens het longboarden, deze is in zeer uiteenlopende vormen (shapes) en motieven te verkrijgen. Afhankelijk van wat je met je board wilt gaan doen, kies je de vorm die voor jou het beste is. Longboard kopen? Alles valt of staat met het deck dat je kiest!

Trucks

Als je een geschikt deck gevonden hebt, kun je er ook de juiste trucks bij zoeken en bestellen. De trucks zitten onder je deck en hierin zitten de assen, die er voor zorgen dat de wieltjes onder je longboard kunnen draaien. Ze zijn breder dan de trucks onder een normaal skateboard en zitten vrij los bevestigd, zodat je beter kunt sturen. Ook de trucks zijn in veel soorten en maten te bestellen, maar je kiest het beste de trucks die goed met het deck overeenkomen en waarmee je de bewegingen kunt uitvoeren waarvoor je je longboard gekocht hebt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Lagers

Aan de uiteinden van de truck worden de lagers bevestigd. Lagers zijn in verschillende soorten verkrijgbaar. Er zijn stalen, keramische en lagers gemaakt van titanium. Ieder type heeft zijn eigen voor-en nadelen, maar je kunt het beste lagers kiezen die bij je deck en truck aansluiten en die het beste geschikt zijn voor de tak van longboarding die jij wilt gaan uitoefenen.

Wielen

Na de keuze van de trucks en lagers zoek je als laatste de juiste wielen erbij. Er bestaan harde en zachte wielen, waarbij je dient te kijken naar voor welke discipline je ze wilt gebruiken. Er zijn wielen met verschillende diameters en over het algemeen zijn ze groter dan de wielen die onder een skateboard zitten. Je kiest het beste wielen die goed bij de rest van je longboard passen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Bestelling plaatsen

Als je dit allemaal bij elkaar gevonden hebt, kun je je longboard bestellen. Vergeet bij je bestelling niet om ook een helm en handschoenen aan te schaffen. Dit is zeker raadzaam als je een beginnende longboarder bent.