Longboard kiezenLongboard kiezen? Er bestaan veel verschillenden soorten, maten en uitvoeringen onder de longboards. Je moet bij de keuze ervan rekening houden met verschillende zaken. We hebben ze hieronder allemaal voor je beschreven, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze gaat maken en je daarna lekker kunt longboarden met je vrienden!

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard kiezen

 • Specifieke discipline.
  Bepaalde longboards zijn uitermate geschikt voor een specifieke discipline binnen het longboarden. Wil je bijvoorbeeld graag cruisen, dan kies je het beste een drop-through longboard, omdat je daar snelheid mee kunt maken en lange afstanden mee af kunt leggen.
 • Maat en soort.
  Ben je een beginner? Kijk dan zeker ook naar de maat en het soort longboard dat je kiest. De lengte van de longboards varieert tussen de 91 en 122 centimeter en de breedte tussen de 23 en 28 centimeter. Dit is een full-size maat. Voor bijvoorbeeld de discipline dancing kun je beter een wat korter board gebruiken.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

 • Grootte van het deck.
  Als beginner is het ook belangrijk dat je een model kiest waarop het eenvoudiger is om te leren longboarden. Dit is afhankelijk van de stabiliteit en de grootte van het deck. De drop-down, drop-through en double dropped longboards liggen over het algemeen stabieler, omdat het deck lager ligt en het zwaartepunt dus ook. Hierdoor sta je stabieler, wat dus gemakkelijker is. Wat de grootte van het deck betreft: hoe groter het deck, hoe meer speelruimte je hebt, dat wil zeggen dat je makkelijker kunt bliijven staan, en het eenvoudiger is om nieuwe moves en tricks uit te proberen. Voor dit soort bewegingen kun je het beste een kicktail of pintail longboard uitkiezen.
 • Vormgeving en uiterlijk.
  Kijk ook naar de vormgeving en uitvoering van het board. Het oog wil per slot van rekening ook wat.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

 • Wat te doen bij twijfel?
  Hou bij je keuze ook rekening met het feit dat je het longboarden misschien toch minder leuk vindt dan je van tevoren gedacht had. Heb je eenmaal een duur board aangeschaft, dan is natuurlijk erg zonde als je het niet of nauwelijks meer gebruikt. Twijfel je of het wel de juiste sport voor jou is? Dan kun je om te beginnen ook een tweedehands longboard zoeken en aanschaffen. Weet je ook nog niet zeker welke discipline je wilt gaan beoefenen of welke je het leukst vindt? Ook dan is het beter een voordeliger board te kopen. Heb je eenmaal je keuze voor een bepaalde discipline gemaakt? Dan kun je de overweging maken om het voor jou perfecte board te kopen. En ook daar zul je alleen na gewenning van weten of het goed bij je past, hoe weloverwogen je keus ook is.