Op zoek naar een longboard kicktail? Op deze pagina zullen we je alles vertellen over dit type longboard. Je zult er zo achter komen hoe je het juiste longboard kunt kiezen en bovendien welke decks er het meest geschikt zijn.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

longboard kicktail

Een ‘longboard kicktail’

Hoe kies je het juiste longboard?
In deze tijd zijn longboards niet meer weg te denken. De sport spreekt een brede doelgroep aan en je ziet steeds meer mensen op een longboard voorbij racen. Ben je van plan een longboard aan te schaffen, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan ben jij waarschijnlijk niet de enige die kampt met dit probleem. Het type longboard dat je kiest, hangt af de discipline. Carving, dancing, Freestyle of Freeride? Voor elke discipline is er een ander type longboard. Misschien is een longboard met een kicktail wel iets voor jou. Dit type longboard is ideaal als je nieuw bent met het longboarden. Bij het aanschaffen van een longboard merk je al snel dat het aanbod erg divers is. Je krijgt te maken met verschillende soorten, maten, kleuren en mogelijkheden. Welk type longboard past het best bij jou? Ga je voor een longboard dancer, pintail, dropped of een kicktail? En waar moet je op letten bij het maken van deze keuze?

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard kicktail

De Longboard kicktail heeft veel overeenkomsten met de longboard pintail. Het verschil tussen deze twee longboards is dat de kicktail een bredere achterkant heeft, waardoor de voorzijde makkelijker naar boven gaat. Dit maakt de Longboard kicktail ideaal voor sprongen over hindernissen en voor het rijden over hobbelige wegen. De kicktail board is perfect voor Freestyle en cruising. Freestyle is een discipline die vrijwel gelijk is aan dancing. Trucs en technieken die onder Freestyle vallen zijn onder andere sliding, dancing en boardwalking.

De decks van longboard kicktail
Het deck van een longboard kicktail kan gemaakt worden van verschillende materialen. De materialen die het meest gebruikt worden voor het maken van kicktaildecks zijn, bamboe en houtsoorten zoals esdoorn. Ieder materiaal heeft zijn voor en nadelen. Bamboe is licht en zeer geschikt voor de rijders die behoefte hebben aan meer flexibiliteit. Esdoornhout is steviger, duurzamer en biedt meer grip. Vaak hoef je niet per se te uit een van de verschillende materiaalsoorten, aangezien het deck van een longboard bestaat uit meerdere lagen. Deze lagen zijn veelal een combinatie van een aantal materialen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Verschillende soorten en merken
De longboard no fear is een populair type longboard. Het is verkrijgbaar bij de grotere speelgoedwinkels en goede longboard voor de beginners. Een ander voordeel ten opzichte van andere longboard is dat de no fear variant relatief goedkoop is. Oxelo heeft een ruim assortiment aan longboards. Het merk Oxelo is niet heel erg bekend als longboardmerk, maar levert longboards van goede kwaliteit.