Helm voor het longboarden (Longboard Helmlongboard helm
Ook bij het uitzoeken van een Longboard Helm voor het longboarden geldt als uitgangspunt dat je kijkt naar de stijl van longboarden die je wilt beoefenen. Helmen zijn in verschillende maten, kleuren en merken verkrijgbaar. Deze helm kun je zowel tijdens het skaten als tijdens het fietsen gebruiken, daarvoor zijn ze goedgekeurd. Bekijk de goedkope prijzen vanaf €25,00 euro.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Helm

Hoe kies je de Longboard Helm die bij je past? Het belangrijkste bij de keuze van een helm is een goede pasvorm en draagcomfort. Als je een helm koopt, heeft deze twee maten, bijvoorbeeld S-M. Je hebt altijd standaard de kleinste maat, maar je kunt deze groter maken met behulp van een andere binnenvoering. Wil je de grootste maat ervan maken? Vervang dan eenvoudigweg de ene voering door de andere. De helm moet natuurlijk ook prettig op je hoofd zitten, niet te ruim zijn, want dan mist hij zijn doel, namelijk voldoende bescherming geven. De helm moet ook niet te strak zitten, want dan heb je geen draagcomfort. Een derde belangrijk punt waar je rekening mee dient te houden is de juiste plaatsing van de helm op je hoofd. Zorg ervoor dat de helm netjes blijft zitten, ook als je je hoofd naar beneden doet, en dat de bandjes niet te strak onder je kin zitten.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Verschillen in helmen en test

Helmen zijn in verschillende prijsklasses te verkrijgen, en verschillen vaak qua doelgroep en niveau. Je kunt een helm op internet bestellen maar het is zinvoller en slimmer om deze zelf te gaan passen, zodat je zeker weet dat je de juiste helm voor jouw hoofd aanschaft. In Duitsland is in 2016 een test gedaan naar helmen die gebruikt kunnen worden tijdens het longboarden. Daarin kun je lezen wat de grootste verschillen zijn tussen helmen en welke als beste uit de test naar voren gekomen zijn. Zo kun je beter jouw keus bepalen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com