Longboard GlobeOp zoek naar een longboard van het merk Globe (Longboard Globe)? Op deze pagina vertellen we je alles over dit populaire merk en de soorten longboards van dit merk. Het merk Globe is een zeer populair merk dat niet alleen longboards verkoopt maar ook de bijbehorende longboard kleding. Dit maakt het merk een grote speler als het om de Longboard-markt gaat. Het is bovendien ook een heel erg bekend merk, iedereen zal het dus begrijpen als je een longboard van Globe koopt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Globe

Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een longboard, en hoe vind je een goed longboard voor de juiste prijs?

De voordelen van een longboard

Longboards zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De populariteit is sinds 1973 weer toegenomen, wat ook wel de ‘seconde wave’ genoemd wordt. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien cruisen. Dit geldt ook voor diegene bij wie deze term nog onbekend is. Wellicht zag je het als een lang skateboard. Dit is wel erg kort door de bocht, maar niet onjuist. De één vergelijkt de longboard met een skateboard, terwijl de ander het meer weg vindt hebben van een surfplank. Wat maakt een longboard nou aantrekkelijker? Een van de vele voordelen van een longboard is dat het meer stabiliteit biedt dan een skateboard. Longboarden zijn vooral een fijne sport om in de zomer te beoefenen. Het is namelijk een heerlijke buitensport, die actie, plezier, techniek, acrobatiek en avontuur combineert. Er zijn zoveel manieren om te longboarden. Je kunt kiezen voor Cruising, Carving, dancing, Freestyle en downhill. Het is een sport waar vrijwel iedereen voor kan kiezen. Longboards worden ook vaak simpelweg gebruikt om van punt A naar punt B te komen. Naar verluidt kan een longboard een bepaalde afstand in minder tijd afleggen dan een fiets.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

De groeiende markt van longboards

Door de wereldwijde populariteit laten steeds meer leveranciers hun gezicht zien op de markt van longboarden en skateboarden. De grote merken met een ruim assortiment weten hoe zij in moeten spelen op de wensen en behoeften van de doelgroep. De doelgroep is nogal uiteenlopend en kent verschillende voorkeuren als het gaat om longboarden. Aangezien je een longboard op verschillende manieren kunt gebruiken, is het noodzakelijk dat fabrikanten hier rekening mee houden bij het maken van het voertuig. De populariteit stijgt en het aanbod op de markt van deze bijzondere voertuigen wordt steeds groter.

Globe, hét merk onder de longboards

Een van de grote spelers op de markt van longboards is Globe. Globe is een van de beste merken longboards. Naast longboards is Globe ook een leverancier van skateboards. Het merk is erg geliefd bij ervaren longboarders. Globe garandeert kwaliteit, iets waar de professionele longboarders zonder moeite wat extra voor betalen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Soorten longboards van Globe

Ben je op zoek naar een dropped longboard, een kicktail of bijvoorbeeld een pintail? Dan is een Globe longboard iets voor jou. Let bij het kiezen voor een specifiek jouw manier van rijden. Stunt je graag op hobbelige wegen? Of kies je er liever voor om met hoge snelheden over heerlijk-rijdende wegen te racen? Deze keuzes dien je te maken voor je een longboard aanschaft.

Zeer breed assortiment

Het assortiment van Globe is zo breed dat er longboards zijn die gericht zijn op de nieuwelingen en longboards voor degene die veel ervaring hebben. Wanneer je al deze keuzes hebt gemaakt kun je gaan bepalen welke stijl bij jou past. Er zijn namelijk veel mogelijkheden qua kleuren en design. Globe heeft longboards in verschillende maten, van 33 inch oplopend tot wel 44 inch. Bij veel de Globe-longboards is er gebruik gemaakt van bamboe als materiaal voor het deck. Bamboe is een erg geliefd materiaal bij longboards vanwege het lichte gewicht en de extra flexibiliteit die het materiaal met zich mee brengt. Andere materialen die vaak gebruikt worden bij het maken van longboards, zijn Canadees esdoornhout en koolstofvezel. Hout is een goede keuze aangezien het duurzaam materiaal is. Tegelijkertijd is het ook vrij zwaar. Globe longboards zijn over het algemeen voorzien van zachte bushings. Als je de kingpin van jouw longboard bekijkt, zie je dat er een rubber rondje omheen is gesplaatst. Dit is de bushing. Zachte bushings maken het makkelijker om vloeiende bewegingen te maken en bochten te nemen. Je vraagt je misschien waarom er dan überhaupt harde bushings zijn. Ben je wat zwaarder van gewicht? Dan is het verstandiger om wat hardere bushings te nemen onder jouw longboard.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Waarom een Globe longboard?

De kenners zien al gauw het verschil tussen Globe longboards en een ander merk. De artistieke uitstraling van het merk is duidelijk zichtbaar in het ontwerp van de longboards. Daarnaast is levert Globe producten van zeer goede kwaliteit. Het merk is wereldwijd een van de meest gewaardeerde fabrikanten van longboards. Bij het aanschaffen van een Globe longboard loop je het risico dat je hierna op geen ander merk meer de straten onveilig wilt maken.