Longboard droppedWanneer je graag wilt cruisen, carven of voor de discipline downhill kiest, kies dan voor een longboard dropped. Je kunt hierbinnen drie verschillende types onderscheiden: drop-down, drop-through en double-dropped.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard dropped

Drop-down
De longboard dropped heeft een kromming (drop) in het deck, waardoor je je voeten steviger neer kunt zetten en dus beter je evenwicht kunt bewaren. De wielen zitten naast het deck, in een soort uitsparing gemonteerd, zodat ze het deck niet kunnen raken. Doordat je lager op het deck staat, ligt je zwaartepunt ook lager, hetgeen meer stabiliteit betekent. Dit type dropboard wordt door verschillende fabrikanten op de markt gebracht. Voorbeelden hiervan zijn Bustin, Omen en Landyachtz. De Omen Switchblade 40 inch (101,6 centimeter) longboard complete is een voorbeeld van zo’n drop-down longboard.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Drop-through
Bij een drop-through longboard zijn de wielen ook naast het board gemonteerd, maar zit de truck, waaraan deze bevestigd zijn, door het board heen. Je staat door het laag gelegen deck zeer stabiel en dat maakt dit type longboard ook geschikt voor hoge snelheden. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Restless, Omen, en Landyachtz. De drop-through longboards worden van verschillende materialen gemaakt en de afmetingen verschillen tussen de merken. Een Restless voorbeeld is de Restless Sprinter Crest 38 inch (96,52 centimeter) longboard complete.

Double-dropped
Een double-dropped longboard is een combinatie van beide voorgaande types. Je staat lager, in een kromming, op het deck, hebt meer stabiliteit en doordat ook nog eens de wielen door middel van de truck door het deck heen bevestigd zijn, kom je over het geheel nog lager te staan. Ook dit type is zeer geschikt voor cruising, carving en downhill. Eigenlijk voor alle disciplines waarbij je op hoge snelheid voortbeweegt. Tussen de verschillende merken vind je nauwelijks lengteverschillen. Bekende merken zijn Bustin, Omen en Landyachtz. Een voorbeeld van het eerste merk is de Bustin Maestro 38 inch (96,52 centimeter) Black Limba longboard complete.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard kopen? Op deze website lees je er alles over!