Longboard Drop ThroughEr zijn veel verschillende soorten Longboards. De Drop-Through Longboard (Longboard Drop Through) is er hier één van. Een drop through longboard herken je aan het feit dat de “trucks”, het deel waarmee de wielen aan de board vast zitten, door het board heen gaan. Er zitten dan dus eigenlijk twee gaten in je longboard. In de foto hier rechts kun je zien hoe dat er uit ziet.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Drop Through

Bij een Drop Through Longboard sta je vaak een stuk dichter bij de grond dan bij een andere soort longboard. Dit heeft te maken met het feit dat de trucks door je board heen gaan in plaats van aan de onderkant gemonteerd zitten. Overigens word je hierdoor niet minder wendbaar, want de wielen staan ver genoeg van de board af om te voorkomen dat je ze raakt tijdens een bocht. Een Longboard Drop Through ziet er dus vooral anders uit maar qua experience maakt het niet zo veel uit voor jou als gebruiker.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Het voordeel van een Drop Through longboard is dat het extra stevig en stabiel staat. Daarom zijn de Drop Through Longboards ideaal voor speedcruisen, helling af rijden en “freeriden”. Als dit dus de reden is voor jou om een longboard te kopen dan is een drop through zeker geen slecht idee! Al is het in de praktijk wel zo dat het vooral verschil maakt of je een goede of minder goede kwaliteit longboard koopt.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Bij het aanschaffen van een longboard moet je er trouwens even op letten dat je er een koopt die al voor gemonteerd is. Of juist niet als je dat niet wilt natuurlijk. Het voordeel is dat alles dan al goed afgesteld staat, wat voor een beginner heel fijn is. Een wat meer ervaren longboarder zal dit wellicht juist een nadeel vinden omdat die persoon zelf meer controle wil over de afstelling van zijn longboard.