Longboard downhillBij de Longboard downhill stijl in het longboarden ga je, zoals de naam reeds impliceert, van een helling af naar beneden op je longboard. En het liefst zo hard mogelijk natuurlijk. Het wordt gezien als de gevaarlijkste stijl binnen het longboarden. Je kunt op verschillende manieren op je longboard gaan staan, zitten of liggen bij deze stijl.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard downhill

Lees hier alles over de manieren waarop je longboard downhill kunt uitoefenen:

Standing up
Bij deze manier sta je gewoon rechtop op je longboard en kijk je naar voren. Dit is zeker niet de eenvoudigste manier van down hill longboarden, want je moet je best doen om je evenwicht te bewaren. Deze manier is erg populair, ook nog altijd onder invloed van het surfen en skateboarden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Lying down/coffin
Coffin betekent doodskist en duidt meteen ook de manier aan waarop je op je longboard ligt. Op je rug, met je voeten naar voren. Deze manier is vrij makkelijk, omdat je zwaartepunt laag ligt en je zo eenvoudig je evenwicht kunt bewaren. Je hebt meer controle over je board, maar je gaat wel met hoge snelheid de helling af.

Buttboarden en kneeboarden
Bij buttboarden zit je op je achterwerk en kijkt naar voren. Het lijkt er bij deze manier op alsof je op een soort sleetje zit, maar dan eentje met wielen eronder. Bij de andere manier, kneeboarden, verraadt de naam ook al hoe je op het longboard moet zitten. Je gaat op een voorwaartse manier liggend op je knieën op het board. Ook bij deze twee manieren van downhill longboarden ga je van een helling af.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Competitie
Binnen deze stijl van longboarden worden ook regelmatig competities gehouden. De opzet hiervan is uiterst simpel: je start samen met je tegenstanders tegelijkertijd bovenaan de helling en degene die als eerste over de finish komt, mag zich de winnaar van de wedstrijd noemen.