Longboard cruisingLongboard cruising is een populaire stijl van longboarden. Cruising is de langzaamste stijl binnen het longboarden. Binnen deze stijl heb je weinig hoogteverschillen op de weg of in het parcours en je gebruikt je voeten om af te zetten. Je voet gebruik je feitelijk om op snelheid te raken. Je kunt in principe deze beweging met ieder soort longboard uitvoeren, je hoeft daar geen speciaal type voor te kopen. Je moet wel eerst een Longboard kopen voordat je begint met cruising.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard cruising voor beginners

Voor beginners is cruisen vaak het beste om mee te beginnen, omdat je je op een lage snelheid voortbeweegt. Het geeft je een goede gelegenheid om rustig te beginnen en aan je board te wennen. Ook leer je hoe je je stabiliteit kunt vinden en of je board voor jou geschikt is. Als je het cruisen onder de knie hebt, kun je ook andere disciplines gaan uitproberen.

Ontstaan cruisen
Het cruisen is in de vorige eeuw ontstaan toen surfers in de Verenigde Staten niet altijd de juiste golven tot hun beschikking hadden. Om toch hun (surf)board te kunnen gebruiken, monteerden zij er wieltjes onder en maakten het board zo ook geschikt om mee over straat te kunnen rijden en zich te kunnen verplaatsen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Skateboard en longboard voor afstanden
Het originele skateboard, dat vaak korter en sneller is dan een longboard is over het algemeen erg geschikt voor het doen van tricks, maar het longboard heeft met zijn lengte het voordeel dat je er ook makkelijk en snel langere afstanden mee kunt afleggen. Dan kun je je longboard bijvoorbeeld gebruiken om uitjes te maken, maar is het ook geschikt als dagelijks vervoermiddel. Een drop-through longboard is zeer geschikt voor het afleggen van langere afstanden, maar bij de keuze van een board is het vooral belangrijk dat jij er makkelijk en comfortabel op kunt rijden. Je eerste board zal misschien niet meteen het meest geschikte voor jou zijn, maar dat ervaar je pas nadat je het enige tijd in gebruik hebt. Twijfel je nog of je wel lange afstanden wilt cruisen? Dan kun je ook beginnen met een tweedehands board, om kosten te besparen.