Longboard CruiserOp deze pagina lees je alles over de Longboard Cruiser. Dit zijn alle boards en longboards van het type cruiser, wat inhoudt dat ze gemaakt zijn om wat langere afstanden af te leggen. Toch zul je ook hier rekening moeten houden met een aantal zaken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je veel routes zult rijden waar voetgangers zijn. Je wilt dan waarschijnlijk een kleiner board om makkelijk tussen de voetgangers door te kunnen bewegen.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Cruiser

Zo’n kleiner longboard kan nog steeds geschikt zijn voor cruising, maar houd er wel rekening mee dat je je dan vaker moet afzetten tegen de grond. Je zult bij het aanschaffen van een longboard rekening moeten houden met (1) de lengte van het deck, (2) hoe flexibel het deck is en (3) wel of geen kicktail.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Voor een cruiser is het goed om een deck te nemen van 71 tot 116 centimeter. Je zou ook een kleiner deck kunnen nemen, maar als je net begint is het beste om in deze “range” te blijven tot je je er comfortabel bij voelt. Bovendien is een board dat veel kleiner is niet meer echt een “long”board :-). Let op; hoe korter het board hoe moeilijker het is om “relaxed” te rijden. Een longboard is meestal redelijk makkelijk terwijl een normaal “skateboard” vaak een stuk lastiger is om op te rijden als je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Lees meer over de verschillende board-types op de pagina Longboard soorten. Je hebt op deze pagina alles gelezen over de Cruiser-types. Dit zijn de wat langere longboards die ideaal zijn voor het afleggen van de grotere afstanden op een relaxte manier. Wil je meer info over longboards of wil je een longboard kopen? Bekijk dan de overige pagina’s op deze website voor meer informatie!