Longboard carving is een stijl binnen het longboarden. Als je hier aan wilt gaan beginnen moet je wel eerst een longboard kopen. Op deze pagina vertellen we je alles over Longboard carving, een populaire stijl binnen het longboarden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard carving

Longboard carvingEen stijl binnen het longboarden is carving. Dit is de stijl die het longboarden uniek maakt. Carving houdt in dat je, door middel van het bewegen van je lichaam van links naar rechts, snelheid maakt en zo vooruitkomt. Je zet je bij deze stijl één keer af met je voet, maar blijft daarna door de snelheid gewoon doorrollen. Carven wordt ook pompen genoemd.

S-vorm
Omdat je je lichaam van links naar rechts of andersom beweegt, ga je niet meer rechtdoor met je longboard, maar maak je een soort slingerende beweging over de weg. Je beweegt jezelf voort in een golvende beweging, in een soort S-vorm. Carving is een van de eerste dingen die je leert wanneer je gaat longboarden. Wanneer je het carven niet onder de knie hebt, verlies je vrij snel de controle over je longboard. Het is dus essentieel om deze stijl te leren. Het belangrijkste bij carven is dat je je evenwicht ten alle tijde weet te behouden. Je zet eerst met je voet af om snelheid te maken en als je die voldoende behaald hebt, dan kun je beginnen met het maken van de S-vorm op de weg. Je kunt een long carve maken, daarbij maak je een grote S op de weg of een short carve, daarbij maak je kleinere rondjes. Voor het laatste moet je wel wat meer geoefend hebben, want het maken van kleinere bochtjes is technisch gezien moeilijker.

Down hill carving
Je kunt ook down hill carven, dan ga je met je longboard van een helling af en maak je meer snelheid dan op een vlak parcours. Kies voor carving het juiste longboard. Een top-mounted board is hiervoor bijvoorbeeld uitermate geschikt.