De Longboard Bushings van een longboard zijn de rubberen
rondjes die zich op de kingpin bevinden. longboard bushingsDe belangrijke functie van een bushing is ervoor zorgen dat de rijder goed kan sturen. Er zijn veel verschillende soorten bushings. Zo kun je onder andere kiezen voor cone bushings of barrel bushings. Ben je van plan te downhillen of hoge snelheden aan te nemen? Dan zijn barrel bushings wellicht een goede keuze.
De stunters en dancers onder ons, hebben meer aan cone bushings. Dit zorgt er namelijk voor je gemakkelijker beweegt en na trucs weer in de juiste positie terug komt. Bekijk de lage Longboard Bushings prijzen op Bol.com (7,99 euro).

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Longboard Bushings

Ga je voor harde of zachte Longboard Bushings. Hoe hard de wielen en de Longboard bushings van longboards zijn is exact hetzelfde aangegeven. Het ene type is harder dan het andere. Welke bushings jij nodig hebt is afhankelijk van jouw gewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe hardere bushings je nodig hebt op jouw longboard. Waar kies jij voor? Een longboard dat makkelijker te besturen is? Of een meer stabiliteit wanneer je hard over de wegen scheurt? Op het moment dat je deze keuze hebt gemaakt, kun je op zoek naar de bushing die dit mogelijk maakt. Als longboarder ben je vast bekend met de term wheelbite. Hier is sprake van wanneer de wielen te dicht bij het deck zitten en daardoor constant het deck raken. Je kunt begrijpen dat dit heel slecht is voor je board.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Ben je op zoek naar nieuwe bushings

Naast verschillende soorten bushing worden zijn ze ook verkrijgbaar van verschillende merken, zoals Divine, Randal en Bear. Randal-bushings zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in leuke kleuren. De bushing worden los verkocht omdat het vaak niet nodig is een nieuwe longboard aan te schaffen. Het vervagen van de bushing kan er voor zorgen dat je longboard weer zo goed als nieuw is.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com