Longboard bambooBen jij op zoek naar een Longboard waarbij het Longboard deck is gemaakt van bamboe (Longboard bamboo)? Op deze pagina vertellen we je daar alles over!

Materiaalkeuze voor jouw deck
Longboards zijn zodanig ontworpen dat elk onderdeel past bij de eindgebruiker. Bij het maken van longboards komen veel verschillende materialen kijken. Al deze materialen leveren een bijdrage aan het functioneren van de longboard. Flexibiliteit en snelheid worden voor een groot deel bepaald door het materiaal van het deck. De Longboard bamboo, met een deck van bamboe, is zeer populair geworden omdat het er ook gewoon heel cool uit ziet.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Hoe kies je?
De samenstelling van het deck van een longboard is afhankelijk van de rijder. Voor de disciplines zijn verschillende soorten decks. Denk hierbij niet alleen aan de vorm van het deck, maar ook het materiaal waaruit het bestaat. De meest gebruikte materiaalsoorten voor decks van longboards zijn bamboe (Longboard bamboo), esdoornhout en koolstofvezel.

Longboard bamboo (bamboe)

Bamboe is een veel gebruikte materiaalsoort voor longboards. Dit materiaal wordt vaak gecombineerd met andere longboardmaterialen, zoals esdoornhout, berkenhout en koolstofvezel. Esdoorn wordt vaak gebruikt als materiaal voor het deck van een longboard. De reden hiervoor is dat esdoorn erg stevig is en lang mee gaat. Een ander alternatief is koolstofvezel. Je kunt kiezen voor koolstofvezel wanneer je van plan bent veel te rijden en heel snel vooruit wilt komen. Net als esdoorn gaat koolstofvezel erg lang mee. Waarom kiest dat niet iedereen voor dit materiaal? Helaas is koolstofvezel relatief duur. Steeds vaker kiezen longboarders voor een deck wat voornamelijk bestaat uit bamboe. Waarom is deze materiaalsoort zo aantrekkelijk? Het blijkt dat bamboe zorgt voor meer flexibiliteit. Het is een van de minst zware materiaalsoorten voor decks. Bamboe is ideaal voor de rijders die zich vaak op gladde wegen bevinden.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com

Laag voor laag
Het deck van een longboard bestaat uit een aantal lagen. Dit is vergelijkbaar met een skateboard, die bestaat ook uit verschillende lagen. Op deze manier worden de materialen gecombineerd. Door het combineren wordend de sterke punten van elk materiaalsoort samengevoegd. Als je de longboard 42” Proline als voorbeeld neemt, zie je dat het deck bestaat uit gecombineerde materiaalsoorten. Hier is namelijk gekozen voor 5 lagen Esdoornhout en 2 lagen Bamboe.

DIY: Do It Yourself
Net als longboarden, is DIY een populaire trend. Men geeft steeds vaker de voorkeur aan zoveel mogelijk zelf maken en zelf doen. Het is ook mogelijk om zelf een longboard te bouwen. Als je weet naar welk materiaal jij op zoek bent, kun je dit bij meerder skate- of longboardshop kopen. Ook kun je ervoor kiezen om een workshop te volgen, onder begeleiding van deskundigen. Naast theoretische kennis over de longboard en hoe deze gemaakt wordt, maakt je eigenhandig jouw unieke longboard.

Bekijk alle Longboards! (vanaf €29,99)

Bekijk op Bol.com