Het is één van de meest populaire aankopen van het afgelopen jaar; LED-schoenen! Wil jij LED schoenen kopen? Op deze pagina vertellen we je alles over deze rage en waar je de schoenen het goedkoopste kunt bemachtigen.

LED-schoenen waren in 2016 een enorme hype. In de discotheek of in een club kun je met LED-schoenen jezelf extra laten opvallen doordat er continu ligt vanaf je voeten wordt geschenen. Dit is erg leuk en geeft ook leuke effecten. Zeker als je een beetje kunt dansen geven deze schoenen een leuk effect. Op de onderstaande foto kun je zien hoe dit er ongeveer uit ziet.

LED schoenen kopen

Bekijk alle LED-schoenen! (vanaf €34,95)

Bekijk op Bol.com

LED schoenen kopen

In een normale schoenenwinkel (zoals Manfield) hebben ze vaak geen LED-schoenen. Het zijn echt een soort gadgets die daardoor ook vooral online te vinden zijn. Onze kinderen hebben hun LED-schoenen ook online besteld (bij Bol.com). Wij raden je dan ook aan om ze daar te bestellen, want de kwaliteit is erg goed! Via één van de knoppen op deze pagina kun je ze allemaal bekijken!

In de video hierboven zie je hoe leuk het er uit ziet om te dansen met LED-schoenen. Maar niet alleen dansen is leuker met deze schoenen. Ook (in het donker) hardlopen kan heel leuk zijn met LED-schoenen! Koop dan wel speciale schoenen die hiervoor gemaakt zijn, anders kun je last krijgen van je voeten.

Dansen met LED-schoenen

Zoals we net in de video al lieten zien is het erg leuk om te dansen met je LED-schoenen. Je hebt hierbij een onderscheid tussen twee soorten LED-schoenen. Enerzijds heb je de normale schoenen, die licht geven maar verder niet zo veel doen. Je bent dan qua effect volledig afhankelijk van je eigen “moves”.

Aan de andere kant heb je LED-schoenen die qua licht reageren op jouw bewegingen. Dit geeft natuurlijk een nóg leuker effect. Deze laatste soort schoenen is vaak ook wel iets prijziger.

Bekijk alle LED-schoenen! (vanaf €34,95)

Bekijk op Bol.com

Hardlopen met LED-schoenen

Ook hardlopen is leuker met LED-schoenen. Maar niet alleen leuker, ook veiliger! Zeker wanneer je bijvoorbeeld over het fietspad hardloopt of op de openbare weg; mensen zien je aankomen. Dit is veel veiliger dan hardlopen zonder licht. Je kunt natuurlijk ook fietslampjes aan je kleding bevestigen, maar met LED-schoenen is het vele malen leuker en spannender! Zeker wanneer je met een groep gaat hardlopen.

In de bovenstaande video zie je een speciaal concept met hardloop-schoenen met lichtjes er in. Dit zijn eigenlijk een soort koplampen op je schoenen. Zo zie je zelf ook beter waar je loopt en ga je niet per ongeluk ergens op staan.

Schoenen met wieltjes én LED-lampjes

Veel kinderen hebben tegenwoordig “rolschoenen”; schoenen met uitklapbare wieltjes aan de onderkant. Deze schoenen staan ook wel bekend als Heelys. Deze hebben ook vaak LED-lampjes ingebouwd.

Heelys zijn de bekende schoenen met wieltjes die ook wel bekend staan als wheelies. Deze schoenen bestaan al sinds de jaren negentig, maar hebben in 2016 en 2017 een enorme nieuwe opmars gemaakt in Nederland.