Kindercamera kopenOp zoek naar een kindercamera? Een kindercamera kopen doe je tegenwoordig natuurlijk gewoon online! Op deze pagina vertellen we je alles over de verschillende kindercamera’s.

Er zijn twee soorten kindercamera’s: nep-camera’s en échte camera’s waarmee je kind ook daadwerkelijk foto’s kan maken. De nep-camera’s kunnen dan wel geen foto’s maken. Ze zijn voor (hele) jonge kinderen wel erg leuk. Vooral omdat ze toch geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Als je kind wat ouder wordt kun je een iets duurdere camera kopen die wél echt foto’s maakt.

Bekijk alle kindercamera's op Bol.com! (vanaf €7,99)

Bekijk op Bol.com

Waar kun je een kindercamera kopen?

Een kindercamera kun je het beste online kopen. Hier zijn ze het goedkoopst en het scheelt je weer een uitje richting het winkelcentrum. Wij hebben de onze besteld bij Bol.com, waar ze zowel echte camera’s als neppe camera’s voor kinderen verkopen. De neppe camera’s hebben soms leuke dierenplaatjes aan de binnenkant waardoor uw kind wel nog iets ziet tijdens het spelen.

Dure camera’s? Nee!

Natuurlijk ga je voor een jong kind geen digitale spiegelreflex-camera van een paar honderd euro kopen. Dit is zonde want je kind ziet het verschil toch niet. Daarom is het veel leuker om een écht kindermodel te kopen waardoor ze spelend kunnen leren hoe een camera werkt. Als deze dan per ongeluk kapot gaat is het ook een stuk minder erg, want de camera was niet al te duur.

Sterker nog: je kind vindt een kleine, compacte en goedkope camera waarschijnlijk veel leuker dan zo’n duur model. Dit heeft vooral te maken met het feit dat zo’n grote camera helemaal niet handig is om mee te nemen. Voor een kind moet zo’n apparaat wel praktisch zijn, zodat het mee naar school kan en makkelijk mee kan met buitenspelen.

Bekijk alle kindercamera's op Bol.com! (vanaf €7,99)

Bekijk op Bol.com

Waar je op moet letten

Er zijn verschillende zaken om op letten bij het kopen van een kindercamera. Eén ding is het gewicht van de camera. Is deze heel zwaar, dan is deze eigenlijk niet geschikt voor jonge kinderen. Nog een belangrijk aspect is of er kleine onderdelen op zitten die uw kind in de mond zou kunnen stoppen. Dit is gevaarlijk en daarom zeker niet geschikt voor kinderen.

Daarnaast is het natuurlijk zaak om ook naar de prijs te kijken. Het zou zonde zijn om te veel uit te geven aan iets waar uw kind toch het verschil niet ziet. Ook raden we u aan om goed te kijken of de camera daadwerkelijk foto’s maakt of dat deze puur en alleen als speelgoed dient. Wij vinden het zelf leuker als onze kinderen écht foto’s kunnen maken, want daar leren ze het meeste van. Voor hele jonge kinderen (onder de drie of vier jaar) kan het echter leuker zijn om een nep-camera te kopen. Dit kunt u natuurlijk zelf het beste beoordelen voor uw eigen kind.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 2 reviews

top, mijn dochter is reuze blij met haar kindercamera!

Mijn zoontje heeft al flink wat mooie foto's gemaakt! Erg trots en het was niet duur!