Op deze pagina vindt u alle informatie over de JBL Box. Wilt u een JBL box kopen? Dan leest u op deze pagina en de onderliggende pagina’s alles dat u moet weten!

JBL Box kopenWij van jblbox.nl proberen zo goed mogelijk uw vragen te beantwoorden en daarnaast geven we veel tips en adviezen. Na veel research zijn we erachter gekomen dat Bol.com een uitgebreid assortiment aanbiedt tegen scherpe prijzen. Denk hierbij aan mooie aanbiedingen en grote kortingen. Nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op Bol.com.

 

Jbl Box kopen

Op deze pagina voorzien we u als eerste van wat achtergrond informatie. Denk hierbij aan de geschiedenis van JBL. Vervolgens gaan we dieper in op de verschillende apparaten, types, kwaliteit etc. Als laatste onderdeel van deze pagina hebben we een ‘frequently asked questions’ onderdeel geplaatst. Wij proberen hier al uw vragen te beantwoorden gevolgd door tips en adviezen.

JBL is een bekend bedrijf in de audio/elektronica industrie opgericht door James Bullough Lansing in 1946. JBL is nu onderdeel geworden van het bekende bedrijf Harman international industries die tevens actief zijn in dezelfde sector. Naast de verkoop van draagbare boxen en speakers, verzorgt JBL diverse concerthallen van perfekt geluid.

flip speaker

Jbl heeft een doorbraak geforceerd in de draagbare speaker markt door middle van de flip bluetooth modellen. De naam is te danken door de mogelijkheid om de speaker horizontaal alsook verticaal te plaatsen. Er zijn momenteel 3 types, de normale flip, flip 2 en flip 3. De laatste twee modellen zijn het meest populair. De flip 2 is verkrijgbaar voor een bedrag van €69,99 en de flip 3 voor €119,00 op Bol.com. Via de link kunt u snel een kijkje nemen.

De cilindervormige speaker kan je op z’n kant of kop neerleggen. Aan beiden kanten heeft het rubberen onderdelen om het apparaat op de juiste plek te houden. Kwa geluid zit er een klein verschil in of je hem horizontaal of verticaal zet. Wanneer je ‘m verticaal zit moet je soms extra moeite doen om op te staan, je kan immers de aan/uit en volume knop niet zien van de zijkant. De meeste flip modellen zijn niet voorzien van een oplaadpunt via USB, hierdoor moet je een AC adapter aanbrengen om de jbl flip van energie te voorzien. Veel consumenten ervaren dit als een mankement. Zo vinden ze het tegenstrijdig dat een apparaat met zo’n modern en prachtig design nog op een ouderwetse manier van stroom voorzien moet worden.

charge speaker

Jbl heeft sinds kort iets interessants gedaan met de draagbare bluetooth draadloze speakers. In plaats van compleet de lijn te veranderen, heeft het bepaalde modellen gewoon geupgrade met een waterresistent omhulsel/design. Hierdoor werd de normale charge 2 een charge 2+ speaker. Het model lijkt identiek aan de voorgaande charge modellen alleen is er dus een ‘plus’ teken bij en is de kleur van het logo anders. Het gewicht komt rond de 600 gram wat een klein beetje zwaarder is dan de 540 gram die de charge 2 weegt. De prijzen zijn ongeveer hetzelfde bij de twee modellen. Net zoals bij de flip lijn, kan je de charge speakers ook horizontaal en verticaal leggen, het heeft een cilindervormig design en kan via een micro-USB opgeladen worden. De ingebouwde 6000mAH zorgt dat het apparaat ot wel twaalf uur lang kan afspelen. Zorg dat je voor de wireless functies in de buurt blijft, denk hierbij tot maximaal 10 meter afstand. Waar je goed op moet letten, is dat jbl aangeeft dat de boxen waterbestendig zijn. Dit houdt niet in de de apparaten volledig onderwater kunnen gaan.

De speakers worden door twee 7,5W drivers van energie voorzien wat samen 15W maakt. Kijkend naat het formaat van de box kunnen we conlcuderen dat deze jbl box aanzienlijk veel geluid kan maken in verhouding met de grote. Men heeft in recenties aangegeven dat dit model een ‘clean’ geluid produceert met zuivere bass. Zo wordt zelfs gezegd dat de charge 2+ de beste speaker voor zijn maat is.

Verschillend met dat van de originele charge, is dat dit model (meestal) niet met een draagbare beschermhoes geleverd wordt. Dit hangt natuurlijk af waar je het apparaat koopt. Bol.com heeft bijvoorbeeld veel aantrekkelijke aanbiedingen die de Charge 2+ en beschermhoes leveren. Separaat kan dit model nu voor €149,00 gekocht worden via de onderstaande link.

Go speaker

De Go speaker schaart zich onder de meest populaire speakers gemaakt door JBL. Daarom vinden wij het relevant om ook daar even aandacht aan te besten op de home pagina. De Go speaker beschikt ook verschillende opties zoals een geluidsfilter, anti-echo systeem en een zogehete ingebouwde strap-hook. Het apparaat beschikt over de standaard aan/uit, volume en bel knoppen. Het is mogelijk om de batterij op te laden via een USB poort. Het is een compact apparaat met draadloze bluetooth verbinding. Het is ideaal om dit compacte apparaat mee te nemen op reis. Zorg wel dat je een beschermhoes erbij koopt. De speakers zijn in verschillende kleuren beschikbaar waaronder; zwart, geel, blauw, rood, grijs, oranje en roze. Bij Bol.com vind je in ieder geval een groot assortiment aan kleuren en types. Ze worden voor een kleine prijs van €28,99 euro aangeboden op de online groothandel genaamd Bol.com.

Pulse speaker

Een van de mooiste speakers van JBL is het type ‘pulse’. Deze draagbare bluetooth speaker is net wat specialer dan de andere modellen door de prachtige multi-LED verlichting. Het is bijna verslavend om te zien hoe de kleurshow zijn werk doet. De Pulse modellen hebben dezelfde cilindervormen als de Jbl flip en Pulse het is alleen omgeven door een metalen grill waardoor je haast zou denken dat je er insecten als vliegen en muggen mee kan doden. Het model speelt net iets luider dan de Charge variant aangezien het beschikt over 2x6W speakers wat samen 12W maakt. De Charge heeft in totaal 10W. De LED verlichting zorgt er wel voor dat de Pulse sneller energie verliest. De flip is in vergelijking met de Pulse aanzienlijk goedkoper, namelijk de helft. De audio van de Pulse is wel vele malen beter dan de flip en bovendien biedt het een prachtige lichtshow wat de prijs absoluut de moeite waard maakt.

Wat betreft de lichtshow, er zijn verschillende voorgeprogrammeerde modes waar je uit kan kiezen. Daarnaast kan je zelf de helderheid van de lichten aanpassen of de lichten zelfs uitdoen waardoor het een standaard draadloze bluetooth speaker wordt. Bij het harder of zachter zetten van de muziek zal je verschillen merken op de speaker.

Gelukkig wordt de Pulse geleverd met een micro-USB poort zodat je geen AC adapter hoeft te gebruiken. Momenteel is het apparaat verkrijgbaar voor €171,00 euro op Bol.com.

FAQ

Veel gestelde vragen over de JBL Box en speakers.

Wat kan je met het wireless bluetooth systeem?
Met deze functie kan je tot wel 3 smartphones of tablets aansluiten op de box waardoor je de gehele ruimte van kwaliteitsmuziek kan voorzien.

Hoe lang kan je de Speaker gebruiken voordat hij moet opladen?
Bij een volle accu kan je het apparaat tot wel 10 a 12 uur laten afspelen. Dit zijn normale statistieken, maar het verschilt per apparaat hoeveel uur het mogelijk is. Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld harde muziek en lichtshow (Pulse), zal de accu sneller op zijn.

Hoe is de spraakoptie van de JBL?
Deze optie heeft een ingebouwde anti-echo en ruis waardoor je met een druk op de knop helder en duidelijk kan communiceren met vrienden of familie.

Is de JBL waterbestendig?
Sommige modellen zijn inderdaad bestendig tegen water, dit houdt in, kleine hoeveelheden water. Het is dus niet de bedoeling om het gehele apparaat onder water te dompelen. Hierdoor zal het apparaat kapotgaan.

Kan je meerdere JBL apparaten aan elkaar verbinden?
Dat is inderdaad mogelijk via de JBL connect. Hierdoor kan je makkelijk en snel je eigen ecosysteem bouwen waardoor de luisterervaring veel beter wordt. Men vindt deze optie met name handig in openlucht of in een ruimte waar veel andere geluiden aanwezig zijn.

Is de JBL stevig?
De JBL boxen scharen zich onder de beste geluidsboxen van de wereld. Het beschikt over stevig fabrieksmateriaal in combinatie met rubber. Hierdoor kan de box makkelijk mee bij alle avonturen die gepland staan.

Hoe is de bass op de JBL?
Door dubbele bass uitgangen komt dit specifieke geluid helemaal tot z’n recht.

Hoeveel weegt de JBL?
De meeste JBL boxen wegen tussen de 450 en 600 gram.

Waarom zit er geen oplader in de JBL box?
Bij sommige modellen worden er geen AC adapters geleverd. JBL wil namelijk dat je gebruik maakt van de micro-USB poort. Als het goed is heb je een kabel ontvangen die je kan verbinden tussen het apparaat en de computer of andere apparaten.

Waar kan ik een JBL box kopen?
Er zijn heel veel webshops, webwinkels en online groothandels waar je de speakers kan kopen. Bij Jblbox.nl raden we aan om via betrouwbare adressen als Bol.com of JBL zelf uw aankoop te doen. Bij problemen kan hun klantenservice u altijd helpen.