iPhone X opgestapeld moederbordSinds de lancering van de iPhone X hebben consumenten en bedrijven de smartphone kunnen inspecteren en testen. Naast de dubbele batterij is het opgestapelde moederbord een opvallende aanpassing. Maar wat is een opgestapeld moederbord en wat is de functie hiervan? Je leest het allemaal in dit blog bericht.

iPhone X opgestapeld moederbord

Sinds vrijdag 3 november is de iPhone X in Nederland en België verkrijgbaar. Op dat moment zijn ze direct door teardown-experts uit elkaar gehaald. Bekijk het Youtube filmpje voor een sneakpreview.

Phone X opgestapeld moederbordOpvallend zijn de dubbele batterijen en opgestapelde moederbord. Je ziet ‘m naast de verticale batterij zitten. Het moederbord van de iPhone X is 30% kleiner dan die van de iPhone 8. Apple heeft de componenten dicht bij elkaar geplaatst en in twee gestapelde onderdelen opgedeeld. Het opgestapelde moederbord van de iPhone X is dus ongeveer 70% het formaat van een iPhone 8 Plus-moederbord. De opgestapelde formule zorgt dat er ruimte vrij komt en dat alle onderdelen passen. De batterij heeft een soort L-vorm, 2716 mAh en bestaat uit twee cellen waardoor ie net iets beter is dan de iPhone 8.

iPhone X reparatie

Het opgestapelde moederbord maakt reparatie overigens een stuk ingewikkelder. Daarnaast zijn de glazen achterkant en diverse verbonden onderdelen lastige factoren voor reparatie. Daarentegen zijn wel de dubbele batterijen en beeldscherm makkelijker te repareren of vervangen. Hierdoor ontvangt de iPhone X een reparatiebeoordeling van 6 op een schaal van 10.

Extra informatie

Wil je een iPhone X kopen? Neem dan eerst een kijkje op onze andere pagina gaande over de iPhone X en ontvang alle informatie. Je kan deze smartphone ook direct bij winkels als Media Markt, Apple en Bol.com bestellen. Heb je vragen of opmerking over het opgestapelde moederbord van dit iPhone model? Stuur dan een berichtje naar de redactie en je ontvangt z.s.m een antwoord. Reeds een iPhone X besteld? Vergeet dan nu om jouw ervaringen met ons te delen!