iPhone X kopenDe iPhone X is door Apple gelanceerd, tegelijk met de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. De iPhone 8-modellen zijn eerder een soort iPhone 7S, maar de iPhone X is echt baanbrekend. Zo herkent je iPhone je nu aan de hand van je gezicht (Face ID) in plaats van je vingerafdruk. Ook is het de eerste iPhone zonder Home-knop.

Doordat deze nieuwe iPhone je gezicht kan herkennen, is er geen home-knop meer nodig om je te herkennen. Dit klinkt misschien gek, maar Face ID zal je ook herkennen wanneer je een muts op hebt. Deze nieuwe manier wordt ook gebruikt voor betalingen, net als Touch Id. Meer details over Face ID volgen later. Op dit evenement werd ook de Apple Watch 3 gelanceerd.

Bekijk de iPhone X! (vanaf €1120,-)

Bekijk op Bol.com

iPhone X kopen?

De iPhone X is een stuk duurder dan iPhones normaal zijn. De prijzen in de VS zullen beginnen bij 999 dollar voor 64GB. In Nederland kost de iPhone X minimaal €1159, los zonder abonnement. Eigenlijk wel logisch, want er zit ontzettend veel innovatie in deze nieuwe iPhone. We vertellen je op deze pagina meer over alle vernieuwingen in de iPhone X, ook wel iPhone 10 genoemd.

Super Retina-display

Het super retina-scherm van de iPhone X heeft een nóg hogere pixel-dichtheid dan de voorgaande retina displays. Het gaat om een volledig nieuw OLED retina-scherm met een ongekende scherpte.

Draadloos opladen en Airpower

Net als de (tegelijk met de iPhone X gelanceerde) iPhone 8, kan de iPhone X draadloos opgeladen worden. Dit geldt ook voor de nieuwe Apple EarPods en de Apple Watch Series 3. Ook heeft Apple een eigen draadloze oplader gelanceerd; “Airpower”. Dit is een soort “mat” waar je alle draadloos oplaadbare Apple-apparaten op kan leggen.

Face ID

De A11 Bionic-chip in de iPhone X maakt het mogelijk om je gezicht te herkennen op basis van duizenden punten. Een soort speciale camera aan de voorkant kan je gezicht herkennen. Deze camera heet de “True Depth Camera”. Deze wordt ook gebruikt om je gezicht te gebruiken om emojis zélf te animeren (met je gezicht). Deze nieuwe feature heet Animoji.

Wanneer in Nederland?

Je kunt de iPhone X vanaf 27 oktober in Nederland bestellen en vanaf 3 november zal deze verkrijgbaar zijn. Dat laatste wil zeggen dat de eerste leveringen van de iPhone X op 3 november zullen beginnen.