iPhone X afmetingenWat zijn de iPhone X afmetingen nu eigenlijk? En, hoe groot is de iPhone X in vergelijking met andere (nieuwe) smartphones als de Google Pixel, Samsung Galaxy, Sony, OnePlus 5, Motorola LG en HTC modellen? Rechts op de afbeelding zijn de iPhone X afmetingen goed te zien. De lengte is ca. 14,4cm, breedte ca. 7,1cm en een dikte van ongeveer 0,8cm.

iPhone X afmetingen: Lengte, breedte en dikte

De Apple iPhone heeft andere features en afmetingen dan de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Laatstgenoemde modellen moeten het doen met een verouderd design uit 2014 terwijl de iPhone X of iPhone 10 qua afmetingen en dunne beeldschermranden uniek te noemen is. Maar hoe zien de iPhone X afmetingen eruit ten opzichte van de Apple iPhone 7, 8 en 8 Plus?

Bekijk de iPhone X! (vanaf €1120,-)

Bekijk op Bol.com

iPhone X afmetingen

De Apple iPhone X ligt qua afmetingen tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Op de afbeeldingen in dit blog bericht zie je dat de schermranden van de iPhone X minder dik/prominent aanwezig zijn.

iPhone X afmetingen

De Samsung Galaxy Note 8, LG V30 en G6 hebben afmetingen die aanzienlijk groter zijn dan de iPhone X. Het is een kwestie van voorkeur, maar de meeste Apple fanaten zullen tevreden zijn dat Apple niet in de voetsporen van Android smartphones treedt.

iPhone X afmetingen

De Samsung Galaxy modellen hebben tevens kleine schermranden. Wat betreft de afmetingen, de Samsung Galaxy S8 heeft bijna hetzelfde formaat als de iPhone X.

iPhone X afmetingen

Essential products verraste met hun Android smartphone, de Essential Phone. Dit model heeft wat betreft afmetingen en design veel overeenkomsten met de iPhone X. De Google Pixel heeft een standaard design maar is in afmetingen aanzienlijk groter dan de nieuwe Apple iPhone.

iPhone X afmetingen

Android smartphone modellen als de HTC U11, OnePlus 5, Motorola Moto Z2 Force en Sony Experia XZ1 zijn in afmetingen groter dan de iPhone X. Natuurlijk zijn de producteigenschappen in veel gevallen beter bij de iPhone X.

iPhone X afmetingen: Conclusie

De iPhone X heeft dus de volgende afmetingen:

  • Hoogte: 143,6mm (14,4cm)
  • Breedte: 70,9mm (7,1cm)
  • Lengte: 7,7mm (0,8cm)
  • Gewicht: 174 gram

Het zijn voornamelijk de weggelaten schermranden die het formaat een boost kijkplezier geven. In zowel Nederland als België zal je sowieso de hoofdprijs van minimaal 1150 euro moeten betalen. Het moge duidelijk zijn dat de iPhone X niet onder de goedkope modellen valt. Je moet even diep in de buidel tasten maar dan krijg je er iets moois voor terug. Heb je vragen over de iPhone X of het kopen ervan? Stuur dan een berichtje naar de redactie.