iphone se vs iphone 7Op deze pagina vind je een vergelijking van de twee belangrijkste iPhones van dit moment: de iPhone 7 en de iPhone SE (iPhone SE vs iPhone 7). De iPhone 7 (Plus) is sinds kort beschikbaar en is het nieuwe “flagship”-model van Apple. Dit is tevens ook de duurste iPhone die op dit moment te koop is. De iPhone SE is het goedkopere en kleinere alternatief. In de onderstaande tabel vind je alle specificaties en features die de telefoons hebben en zie je ook de prijsverschillen. Dit zijn prijzen voor een losse telefoon, bij een abonnement kunnen de prijzen weer anders zijn.

iPhone SE vs iPhone 7

[table id=10 /]

Zoals je in de tabel kunt zien wint de iPhone 7 het vooral qua geheugen. Aan de andere kant is de iPhone SE natuurlijk een stuk goedkoper. Ook vinden veel mensen het formaat van de iPhone SE fijn. Dit is hetzelfde formaat als de iPhone 5(S) en toen de iPhone 6 uit kwam vonden veel mensen deze te groot. Het antwoord van Apple voor deze gebruikers was de iPhone SE. Een ander nadeel aan de iPhone 7 ten opzichte van de SE is dat deze geen minijack meer heeft. Je oordopjes of koptelefoons met AUX-aansluiting kunnen dus niet meer verbonden worden zonder tussenstukje. Bluetooth-koptelefoons werken natuurlijk wel gewoon. Toch vinden veel mensen het vervelend dat ze hun iPhone 7 niet kunnen opladen en tegelijk muziek kunnen luisteren (beide moet nu via de Lightning-aansluiting). Ook in abonnementsvorm is de iPhone SE goedkoper dan de iPhone 7. Bekijk ook eens de verschillende iPhone SE abonnementen.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Al met al kun je concluderen dat – als geld geen rol speelt – de iPhone 7 natuurlijk de beste optie is. Echter, de iPhone SE is een stuk goedkoper en beschikt ook over geweldige specificaties. Als je waterdicht niet belangrijk vindt en het formaat van de iPhone 5(S) fijn vindt is de iPhone SE dus een hele fijne telefoon voor je. Wij gebruiken ‘m zelf ook en zijn erg tevreden met de snelheid en de batterijduur.