iPhone SE vs iPhone 6s

iPhone SE vs iPhone 6s (afbeelding via iMore.com)

Deze pagina geeft een vergelijking tussen dé twee iPhones van dit moment: iPhone SE vs iPhone 6S. In de tabel hier beneden zie je alle verschillende features die de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus hebben, tegenover de iPhone SE. Ook de prijzen komen aan het licht, zodat je precies weet wat de verschillen zijn tussen deze verschillende iPhone-modellen. Weet je hierna nog steeds niet welke je moet kopen? Kijk dan eens op Bol.com via de knop hier beneden voor meer informatie.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE vs iPhone 6S

In de onderstaande tabel zie je alle verschillen tussen de iPhones pér model.

[table id=5 /]

Zoals je kunt zien zijn de specificaties van de iPhone SE nagenoeg gelijk aan die van de iPhone 6S (Plus). Het enige dat de iPhone SE niet heeft ten opzichte van deze modellen is 3D Touch. Deze functie is handig, maar je zult ‘m niet echt missen als je er niet al aan gewend bent. Je bent hier alleen aan gewend als je al eerder een 6S of 6S Plus hebt gehad. Zo niet hoef je je hier dus nauwelijks zorgen over te maken en is de iPhone SE dus een prima keuze. De batterijduur is zelfs beter dan die van de 6S (Plus) doordat dezelfde accu een kleiner scherm hoeft te laten oplichten. De accu is dus gelijk, maar het scherm kleiner. Hierdoor gaat de accu vaak langer mee.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

Daarnaast zeggen sommige reviewers dat de iPhone SE volgens hen ook sneller is dan de iPhone 6S. Dit zal ongetwijfeld weer te maken met het kleinere scherm. De processor is namelijk net zo snel als die van de 6S, maar bij de iPhone SE hoeft deze zelfde processor minder pixels aan te sturen. Dit merk je dus blijkbaar ook weer in de performance, waardoor de iPhone SE soms sneller lijkt te zijn dan de iPhone 6S. In de vergelijking iPhone SE vs iPhone 6S komt de SE wat ons betreft als winnaar uit de bus. Dit heeft vooral te maken met de lagere prijs (iPhone SE prijs). Daarnaast lijkt de SE vaak sneller te zijn dan de 6S.

Het verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone SE

Het grootste verschil tussen de iPhone 6S en de iPhone SE zit hem in twee dingen: het formaat en het feit dat de SE géén 3D Touch heeft. Verder doet de iPhone SE nauwelijks onder voor de iPhone 6S. Sterker nog; qua batterijduur doet de SE het volgens experts veel beter dan de 6S. Dit komt voornamelijk doordat de batterij van de iPhone SE minder scherm hoeft te verlichten. Daarnaast zou de processor ook sneller werken doordat deze minder pixels hoeft aan te sturen. Eigenlijk is de iPhone SE dus minstens net zo krachtig als de iPhone 6S.

De enige iPhone waarvoor de SE écht onder doet op dit moment is de iPhone 7.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com