Op deze pagina vertellen we je alles over de vergelijking tussen de iPhone SE en de iPhone 6 (iPhone SE vs iPhone 6). Scroll snel verder voor een uitgebreide tabel met alle features!

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE vs iPhone 6

In de onderstaande tabel kun je precies zien wat de verschillen zijn tussen de iPhone 6 en de iPhone SE. De iPhone 6 is de voorganger van de beste iPhone (de 6S). Vergeleken met de iPhone SE is deze echter ook al niet meer zo bijzonder. De iPhone 6 is echter wel een stuk duurder..

[table id=7 /]

iPhone SE vs iPhone 6

iPhone SE vs iPhone 6

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien is de iPhone SE eigenlijk veel beter dan de iPhone 6. Het enige dat de iPhone 6 heeft is een groter scherm, maar niet iedereen zal dit een voordeel vinden. Dat laatste is dan ook de reden dat de iPhone SE überhaupt gelanceerd werd: men wilde een telefoon op het vertrouwde formaat van de iPhone 5(S), maar met de specificaties van een moderne telefoon zoals de 6S. Met de iPhone SE heeft Apple deze vraag absoluut beantwoord. Hoe weinig verschil er qua specificaties tussen de iPhone SE en de 6S zit, kun je zien op onze speciale pagina iPhone SE vs iPhone 6S.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

In de afbeelding hier boven (rechts) zie je ook hoe het formaat van de iPhone SE (links) verschilt met het formaat van de iPhone 6 (rechts). De iPhone 6 Plus is weer een stapje groter, maar staat niet op deze foto. Wij vinden zelf dat de iPhone 6 en de 6S nog nét lekker in de hand liggen, maar de 6(S) Plus is echt te groot. Opvallend is dat Apple met deze grotere telefoons de markt in Azië heeft veroverd; in China is het marktaandeel van Apple geëxplodeerd sinds de introductie van de iPhone 6 en 6 Plus. Toch vond niet iedereen in het westen (Europa en Noord-Amerika) dit een prettig formaat, vandaar dat Apple met de iPhone SE op de proppen kwam.

Het verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone SE

Het grootste verschil tussen de iPhone SE en de iPhone 6 zit hem natuurlijk in het formaat. De iPhone SE heeft een veel handzamer formaat dan de iPhone 6, en al helemaal ten opzichte van de iPhone 6 Plus.

Qua specificaties en performance is de iPhone SE eigenlijk een stuk beter dan de iPhone 6. Qua specificaties lijkt de iPhone SE namelijk meer op de iPhone 6S. Het enige verschil in specificaties (met de 6S) is dat de iPhone SE geen 3D Touch heeft. Dit is echter een feature die je pas zult missen als je deze een keer hebt gebruikt. Als je overstapt van een iPhone 4, 5 of 6 zul je er weinig last van hebben dat deze feature ontbreekt.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com