iPhone SE vs iPhone 5SAlles over de verschillen tussen de nieuwste iPhone (SE) en de oudere iPhone 5S. Je leest het op deze deze pagina: iPhone SE vs iPhone 5S. Hier beneden zul je ook een tabel vinden met alle verschillen tussen deze iPhones (per feature). Zoals je kunt zien is het prijsverschil niet heel erg hoog tussen deze telefoons. De verschillen qua specificaties zijn echter zwaar in het voordeel van de iPhone SE. Daarom raden wij je ook aan om een SE te kopen, maar als je toch liever wat geld bespaart is de 5S ook een prima optie natuurlijk.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE vs iPhone 5S

In de onderstaande tabel lees je alles over de verschillen tussen de iPhone SE en de iPhone 5S.

[table id=6 /]

De iPhone SE komt in deze vergelijking natuurlijk als absolute winnaar uit de bus. Dit komt vooral doordat het prijsverschil tussen de SE en de 5S minimaal is. En dat terwijl de iPhone SE op vrijwel alle fronten veel beter is dan de 5S. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar de batterijduur en je hebt je keuze vrij snel gemaakt. Daarnaast heeft de 5S geen 4K video terwijl de SE dit wel heeft. Ook is de iPhone SE in 4 kleuren beschikbaar en de 5S maar in twee kleuren (lees ook: iPhone SE kleuren).

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

De iPhone 5S is echter ook een prima telefoon. Wij hebben deze zelf ook een hele tijd gehad en het is nog altijd beter dan iedere Android-telefoon op de markt. Daarom raden we je zeker aan om hoe dan ook een iPhone te kopen. De SE is dan wellicht de beste qua prijs/kwaliteit verhouding, maar de 5S is zeker nog altijd beter dan bijvoorbeeld een lelijke Samsung-telefoon. In deze vergelijking iPhone SE vs iPhone 5S komt de iPhone SE echter wel echt als winnaar naar voren. Logisch, want deze is ook nieuwer en iets duurder.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

De verschillen tussen de 5S en SE

Het echte verschil tussen deze twee telefoons zit hem natuurlijk in het dagelijks gebruik. Op het eerste gezicht lijken de iPhone SE en de iPhone 5S namelijk heel erg op elkaar. Ze hebben hetzelfde formaat en hetzelfde uiterlijk. Ook hebben ze allebei een Touch ID-knop. Het enige verschil zit ‘m in de prijs. De iPhone 5S is inmiddels een stuk goedkoper dan de iPhone SE. Toch zouden wij altijd voor de SE kiezen. Het kost ongeveer 200 euro meer, maar dan heb je ook wel een geweldige telefoon!

De iPhone SE doet qua specificaties nauwelijks onder voor de iPhone 6S. Meer daarover lees je in de vergelijking tussen die twee modellen: iPhone SE vs iPhone 6S. Inmiddels is er natuurlijk ook de iPhone 7, maar die heeft het formaat van de iPhone 6 en 6 Plus. Veel mensen geven de voorkeur aan het handige formaat van de iPhone SE.

Welke iPhone kies jij?

Om een goede keuze te maken, raden we je aan om eens alle iPhones te bekijken en met elkaar te vergelijken bij een webshop als Bol.com. Zo krijg je een goed idee welke iPhones er binnen jouw budget passen. Via de onderstaande knop kun je op Bol.com alle iPhones bekijken:

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com