iPhone SE Touch IDVeel mensen zijn benieuwd of de iPhone SE ook over Touch ID beschikt (iPhone SE Touch ID). Het antwoord hierop is: ja, de iPhone SE heeft ook Touch ID, net als de iPhone 6(s) (Plus) en iPhone 5s. De eerste telefoon met Touch ID was de iPhone 5s. Touch ID zorgt ervoor dat je je iPhone kunt ontgrendelen zonder een wachtwoord in te vullen, dit heeft te maken met vingerafdruk-herkenning.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

iPhone SE Touch ID

Touch ID is een erg handige manier om je telefoon te ontgrendelen. Doordat je meerdere vingerafdrukken kunt scannen op je iPhone (SE) zorgt Touch ID ervoor dat je met meerdere vingers je telefoon kunt ontgrendelen. Dit is veiliger dan een passcode (wachtwoord / cijferreeks), waarmee je normaal je telefoon moest ontgrendelen.

Je kunt in totaal vier of vijf vingers scannen die je telefoon zal herkennen. Je hoeft alleen je vinger op de Home-knop te leggen en je iPhone zal zichzelf automatisch ontgrendelen. Het maakt dus niet uit of je je duim of wijsvinger op de Home-knop legt, of je je linker of rechter hand gebruikt. De iPhone zal herkennen dat jij het bent en hierdoor bespaar je veel tijd ten opzichte van telefoons die deze feature niet hebben.

Bekijk de iPhone SE! (vanaf €379,00)

Bekijk op Bol.com

De Touch ID-feature verscheen voor het eerst op de iPhone 5s en is nu dus ook terug te vinden in de iPhone SE, die qua formaat precies hetzelfde is als de iPhone 5 en 5s. Voor de rest is hij verreweg superieur aan de iPhone 5(s), doordat hij eigenlijk dezelfde specificaties heeft als de iPhone 6s, de duurste iPhone. Erg mooi is dat hij ook over een 12 megapixel camera beschikt en daarnaast video kan opnemen in 4K (iPhone SE 4K video).

Al met al kunnen we concluderen dat Touch ID een zeer fijne toevoeging is voor iedere iPhone. Je kunt hiermee namelijk je telefoon veel makkelijker ontgrendelen en hebt maar een korte aanraking nodig om je telefoon te ontgrendelen.